Hur man odlar Granatäpplen inuti

Hur man odlar Granatäpplen inuti

Granatäpple träd kan växa upp till 20 fot i höjd utomhus. Granatäpple trädet trivs i varma och subtropiska klimat. Granatäpplen växer bra i regioner som har varma somrar och svala vintrar, men de kan tolerera en mängd olika temperaturområden. I stället för plantering granatäpple utomhus, kan du växa den dekorativa trädet inomhus i behållare om du förse den med ordentlig odlingsförhållanden.

Instruktioner

•Transplant granatäpple i en behållare som har dräneringshål. Behållaren måste vara 1 1/2 gånger längre och bredare än behållaren plantskola som höll anläggningen du köpt.

•Fyll nya växande potten med allrengöringsmedel krukväxtjord. Plantera granatäpple trädet på samma djup som i dess tidigare plantskola behållare.

•Ställ in trädet i den varmaste och ljusaste området i ditt hem. Trädet behöver gott om solljus att växa dekorativa granatäpple frukt. Placera den utomhus på sommaren, men ta det tillbaka inomhus när temperaturen börjar falla, och placera den nära ett fönster som tar emot massor av solljus.

•Water trädet för att hålla jorden fuktig. Vattna den två gånger i veckan under vegetationsperioden tills vatten avlopp från hålen i botten av behållaren. Låt inte jorden torkar ut.

•Använd en hög kväve gödselmedel till granatäpple trädet varje vår. Äter granatäpple trädet enligt anvisningarna gödselmedlet.

•Prune granatäpple trädet tidigt på våren. Skär trädet tillbaka så att den har fyra till fem skott när trädet växer till 24 inches i höjd. Skär av eventuella nya skott eller rotskott eftersom de kommer att tömma energin från trädet.

Tips & varningar

  • Inomhus granatäpple trädet kommer att producera frukt, men de är ofta små, full av frön och inte värt att äta. Trädet är främst betraktas som dekorativa när den odlas inomhus.