Hur man odlar Granatäpplen från frön

Hur man odlar Granatäpplen från frön

Granatäpplen (Punica granatum) är liten men mångsidig träd med slanka grenar som når 6 till 15 fot lång. Dvärg sorter av granatäpple excel som container växter, men Granatäpplen odlas från frö får inte behålla dvärg egenskaperna hos de överordnade växterna. Till skillnad från vegetativ förökning bevaras växande Granatäpplen från frö inte egenskaperna hos moderplantan. Frön från en hybridsort av granatäpple uppvisar drag från den överordnade växter på måfå. Detta kan resultera i växter med en annorlunda växtsätt eller frukt med märkbart olika storlek eller smak. Seedade Granatäpplen planteras utomhus rot enkelt, men rengöring dem förbättrar sin grobarhet skattesats. Granatäpplen växer i varma klimat av US Department of Agriculture växt härdighet zoner 8 till 11.

Instruktioner

•Kapa ett granatäpple på mitten och ta bort de individuella fröhyllet från frukten. Plocka de enskilda fröhyllet ur frukten och placera dem på en pappershandduk. Vik papper handduken över fröna och gnugga hushållspapper mot frön mellan händerna för att bryta och absorbera aril beläggningar. Skölj fröna med vatten och rensa bort någon juice fortfarande fast vid dem.

•Lossa jorden runt plantering sajten med en hacka. Sprida ett 4-tums lager kompost över området och grundligt blanda det i de övre 8 till 10 inches av smutsa. Välj en plantering webbplats som får full sol. Granatäpplen växer bäst i lerig jord, men de kan också växa i lera-rika eller sandig jord.

•Plant varje granatäpple utsäde 1/2 till 1 tum i jorden och täck den med jord. Space fröna åtminstone 15 fot sönder om du tänker odla fullstora träd för frukten. Plantera frön som kommer att utgöra en hedge närmare än 6 fot isär.

•Sätt in fingret i jorden runt dina frön två till tre gånger per vecka och vatten i jorden om det är torr vid beröring på flera inches djup. Bevattna jorden runt varje frö nog att dämpa marken utan mättar det. Granatäpple fröna gror vanligtvis inom 45 till 60 dagar efter plantering.

•Kontrollera fukthalten i jorden två gånger i veckan och vatten granatäpple plantor varje vecka med tillräckligt med vatten till ordentligt våt jord till ett djup av minst 8 inches utan mättar smutsa. Bevattna jorden runt träden jämnt till tillväxtfrämjande rot.

•Spread 1 kopp 10-10-10 gödselmedel jämnt över marken runt basen av varje träd i sent hösten och igen i början av våren. På en dag som du planerar att vatten ditt träd, innan du vatten, för att säkerställa att gödselmedlet är ordentligt vattnas i marken gäller gödselmedlet. Använda 2 koppar 10-10-10 gödselmedel per ansökan när trädet börjar producera frukt.

Tips & varningar

  • Lagra fröna i kylskåp i två till tre veckor kan bidra till att förbättra den grobarhet som för dina frön, men granatäpplekärnor kommer att gro utan kylbehandling.
  • Granatäpple fröna gror i varmt väder när medeltemperaturen är mellan 75 och 85 grader Fahrenheit.
  • Granatäpplen producera många rotskott som framkommer huvudsakliga stjälkar av anläggningen och rötterna. Beskära anläggningens rotskott som de visas att förhindra att din granatäpple utspridning och förbättra dess fruktproduktion.