Hur man odlar gigantiska pumpor

Hur man odlar gigantiska pumpor

Det finns ingen specifik mängd "gigantiska pumpan", men det finns vissa sorter som har potential att växa extremt stora. Välj "Dills Atlantic Giant" eller "Pristagare" för störst chans att växa en pumpa som överstiger 200 lbs.

Instruktioner

• Fyll en blomkruka med kompost. Med fingret, gör ett hål ca 1-tum djupt och släpp i pumpa utsäde. Fyll hålet med kompost så fröet täcks och plats på en fönsterbräda eller i ett växthus. Ett söderläge fönsterbrädan är idealiskt eftersom det ger det nödvändiga solskenet utan värmen.

•Överför plantan i en gryta dubbelt så stor när du kan se rötterna börjar växa ut i botten av krukan. När plantan är 2 eller 3 inches tall, kan du plantera den utanför. Om du planterar frön ganska sent på säsongen, då finns det ingen anledning att plantera i krukor först; frön kan sås direkt i marken. Använd samma metod om plantera i en kruka, men så två fröer i varje hål och ta bort den mindre av två när de börjar växa.

•Dig kompost eller torkad gödsel (häst eller kanin fungerar bäst) i marken innan antingen din pumpafrön för sådd eller plantering din plantor. Pumpor behöver ett soligt men skyddat område att växa. Plantera dina plantor 6 till 10 fot apart.

•Mulch sängarna bra efter plantor har planterats. Detta skyddar marken från erosion, håller ogräs och ger näring åt jorden. Kompostmaterial också håller temperaturen på jorden förhöjt, som uppmuntrar högsta möjliga tillväxt. Vatten grundligt så snart de har planterats, och fortsätt att vattna varje dag under torra perioder. Jorden bör inte torka ut helt mellan vattningarna. Gödsla växterna när de har planterats, och upprepa varannan vecka för att öka chanserna att växa ett monster.

•Ta bort alla utom en frukt från var och en av växterna när frukterna har vuxit till cirka 6 till 8 inches i storlek. Välj frukt som ser den hälsosammaste och är den största. Detta kommer att koncentrera all tillväxt och hjälpa till att framställa en gigantisk pumpa. Du bör placera trä eller tegel under enskilda frukterna så de hålla från marken och undvika ruttna som de växer. Rulla frukterna var några veckor så de växa i en jämn form. Ta bort alla blad på växten att frukterna i skuggan, som detta kommer att förbjuda tillväxt. Ta bort alla nya Blom, som de växer, av samma anledning.

Tips & varningar

  • Om du väljer att pumpa för tidigt, då det inte har mognat helt. Detta gör det svårt att arbeta med på Halloween och det brukar smaka bra heller.