Hur man odlar Gasteria

Gasteria är en familj av suckulenter hemma i Sydafrika, och i samband med aloe och Haworthiasläktet. Det kallas brukar oxe tungan, som bladen är formad som en ko tunga. Sitt latinska namn betyder "magen" och syftar på formen av rosa eller gröngul blommorna. De flesta gasterias växer i en rosett form, utan en central stam. Bladen är vanligen täckt med vita knölar eller prickar. Det är vanligt att hitta gasteria säljs utan arter namn--som det är mycket lätt hybridiseras--även om det finns omkring 50 arter i släktet. Hardy i US Department of Agriculture trädgårdsarbete områdena 9 till 11, många gasterias kan överleva till zon 8 om de får adekvat vinterskydd. De är lättodlad i behållare och är ofta odlas inomhus i kallt klimat.

Instruktioner

•Grow gasteria i ljusa nyans, skyddad från direkt, varm sol och svår frost. Gasteria är mer skugga-toleranta än de flesta andra suckulenter. Om odlas inomhus, placera i ett fönster får starkt ljus, men inte intensiv värme.

•Plant i mycket väldränerad, sandig jord. En bra planteringsjord blandning är en del ekologisk marktäckning, en del krukväxtjord, och två delar grov sand. Toppa med grus marktäckning.

•Water hela året, men låt jorden torka ordentligt mellan vattningarna. Gasteria kommer att ruttna om höll för blöt.

•Fertilize med en växt-mat speciellt framtagen för kaktus och saftiga tillväxt. Följ paketet riktningar och äter under odlingssäsongen våren och sommaren.

•Propagate genom att ta ett blad skärning som inkluderar några av blad bas, och lägga in det i fuktig jord. Håll fuktig tills rötter visas, sedan skära ned till vattnet endast när jorden är torr. Vissa gasterias producera små utlöpare bredvid förälderväxten; dessa kan försiktigt separeras och krukväxter för att producera nya växter.

•Repot din gasteria var tre till fyra år. Ta försiktigt bort från potten, vispa bort gamla krukväxtjord. Försiktigt dela växten, retas rötter och växt knoppar isär, då återplantera i frisk jord blandning, kasta extra växter, eller placera dem i krukor av sina egna.

•Titta på för svart fläck, en svampsjukdom som kan påverka växter höll i alltför fuktiga förhållanden. Svart fläck visas som mörka fläckar eller cirklar på bladen på växten, och kommer att sprida sig om det inte behandlas. -Svamp spray används för behandling av svart fläck på rosor kommer att behandla sjukdomen på din gasteria.

•Klämma av utbränt blomma stjälkar efter den årliga blomningen på våren.