Hur man odlar exotiska solrosor

Hur man odlar exotiska solrosor

Solrosor är vackra blommor ofta ses vid sidan av vägar i Mellanvästern USA. Historiskt sett har de vuxit vild i hela Nordamerika. Solrosor odlas och skördas idag kommersiella livsmedel som olja och utsäde. De är också gynnad av många trädgårdsmästare som vill locka fåglar och fjärilar till sina trädgårdar. De flesta solrosor är ljust gul med brun eller svart centra och varierar i storlek och höjd. Exotiska solrosor är lila, röda eller en kombination av lila, röda, orange och gult. Dessa vackra blommor kan enkelt odlas från frö.

Instruktioner

•Kontakta din lokala county förlängning office eller förskola och be om namn på exotiska solros sorter som frodas i ditt område. Leta upp och köpa frön på nätet eller från plantskolor att odla dessa solrosor i din hem trädgård.

•Välj en plats i din trädgård som får full sol minst 6 till 8 timmar varje dag. Gräva ett hål eller trench är 2 till 3 fot djupt i området där du vill odla solrosor. Fylla detta hål eller dike med rik jord, granulerade gödselmedel och komposterad gödsel. Slå i marken, blanda det ordentligt.

•Water smutsa. Gräva små hål om 1/2-tum djupt i bearbetade marken som är fördelade 4 inches isär. Placera 2 till 3 solrosfrön i varje hål. Täck varje hål med jord och klappa ner det försiktigt. Plantera solrosfrön i rader med 10 till 12 hål vardera. Utrymme rader 2 fot isär.

•Drape mesh nät över raderna att skydda plantorna från fåglar som de dyker upp. Vatten var 2 eller 3 dagar. Feed växande exotiska solrosor med vattenlösliga gödningsmedel en gång i veckan. Titta på som solrosor växa och mogna, producerar vackra blomma huvuden som lockar fåglar och fjärilar.