Hur man odlar ett pilträd (Salix)

Hur man odlar ett pilträd (Salix)

Willow träd är mycket dekorativa i trädgården. Deras gren formationer, hängen och vanor av tillväxt göra dem unika och dekorativa. Planteras på rätt landskap plats, kan de erbjuda skönhet, skugga och dekorativa material att användas inomhus och ute. Här är lite mer information om pilträd (Salix) och hur man odlar en.

Instruktioner

•Den Weeping Willow (Salix babylonica) är bekant och romantiska ser träd med långa hängande grenar som svajar i vinden. Weeping Willow är en snabbt växande träd som kan överstiga 40' i höjd. Det är väl att grenarna kan dingla graciöst på marken som ingenting mycket kommer att växa under denna Salix. Det är en väldigt törstig träd som inte kan ha för mycket vatten. Liksom alla willows utvecklat det naturligt streamside med rötter doppa i vattnet. Som ett resultat, kommer vide dricka allt vatten det kan få. Dessa rötter måste hållas borta från vatten- och avloppsledningar där invaderar rötter kan täppa rören. Pilgrenar kan vara vävda eller klippt för att skapa dekorativa stängsel, valv och andra känsliga trädgård strukturer och inredning.

•Den Salix matsudana 'Tortuosa' kallas korkskruv vide. Det är mycket dekorativa och grenarna curl, twist och spiral i dekorativa upprätt curlicues. Grenarna är underbara tillägg till blomsterarrangemang. Detta träd också gillar mycket vatten och växer avsevärt mindre att S. babylonica. Det är dekorativa och ovanliga.

•Den pussywillow--oftast stavas som två ord--(Salix missfärga) är en annan vatten-älskande Salix. Det kommer inte att växa till mycket mer än ett litet träd och våren blommorna är de bekant luddiga hängen (faktiskt knoppar) som anläggningen är så välkänt. Behåll det beskäras kraftigt för bästa form och att erbjuda de flesta catkins under våren. Detta träd är också sårbara för alla samma frågor som dess större kusiner.

•Willows är inte kinkig om jorden så länge de får tillräckligt med vatten. De hanterar full sol, hård frost och kan ta märkbar värme. Växer alla willow i en het, torr miljö är att be om problem. Det kommer att växa svagt och lätt bli offer för willow borer. Som alla andra provtagare, kommer att willow borer borra ut insidan av trädet tills den dör. Bladen kommer att behållas på en angripna träd tills det visas att dö plötsligt när de inre skador blir inte accepteras. Vindar kan också förvandla ett borr-infekterade träd till en fara eftersom det kan vara blåst lätt med sin urholkad inredning.

Där willows får tillräckligt med vatten, växer de in stilig, starkt träd.

•Använd pilträd som prydnadsväxt i landskapet med de stora weeping willow som en dekorativ skugga träd. Mer information finns i resurserna nedan.