Hur man odlar ett Paulownia träd

Paulownia, även känd under det gemensamma namnet prinsessan Tree, är en snabbt växande född i Asien. Det har blivit naturaliserad i södra USA. Trädet jordbrukarna höja Paulownia för dess snabba avkastning av säljbara, lätta trä som görs till leksaker, lådor, möbler och plywood. Växer ett Paulownia träd hemma som kontaktpunkt om du har en stor, egendom. Trädets stora blad och stora kluster av tubular, ta lavendel blommor våren drama till landskap i USDA härdighet zoner 5 till 9.

Instruktioner

•Identify en plantering plats gratis byggnader, stängsel och andra hinder i en 50-fots omkrets. Se till att det finns inga overhead sladdar, som mogna Paulownia nå en höjd av 30 - till 50-feet. Lättplacerade trädet där den skyddas mot stark vind och få fullt solljus för minst halva dagen.

•Dig ett hål dubbelt så djupt som unga Paulownia trädets rot boll, och minst två gånger så bred. Blötlägg trädet med vatten över natten, och sedan lossa och skilja rötterna. Som trädet i hålet, fläkta ut rötterna. Skyffla smuts tillbaka i hålet, stampande ner varje lager, tills hålet är full. Sprida ett 2-tums lager kompost runt trädet bas att behålla fukt och undertrycka ogräs.

•Water de nyplanterade Paulownia omedelbart, tills den omgivande marken är blöt. Kontrollera den omgivande jorden rutinmässigt under de första tre växtsäsonger, vattning när de översta två inches av jord blivit torr. Därefter, vatten endast under längre perioder av torka, varmt väder.

•Coppice och debud Paulownia träd som så småningom kan skära ner och användas för virke eller träbearbetning. Coppicing innebär att trädet är avskuren på marknivå när det är ett till tre år gamla. Att ett enda nytt skott att växa från stubben att bilda en rak finkornig trädstam. Prune knoppar av nya skott med sekatörer att hålla grenar från växa ut för de närmaste tre till fem åren.

•Rake fallna blomma kluster och lämnar från under Paulownia rutinmässigt. Medan Paulownia inte har kända insekt fiender, kan skräp under trädet hamnen sjukdom som drabbar andra växter i de omgivande områdena.