Hur man odlar ett blåregn träd

Hur man odlar ett blåregn träd

Wisteria är en lövfällande blommande vinranka vanligen planteras i trädgårdar. Det finns 10 arter av wisteria; två arter är hemma i östra USA, medan alla andra är asiatiska. Wisteria är en kraftig klättrande vinranka och ofta orsakar skada när planteras nära hem, om inte det är beskäras regelbundet. För att undvika skador, välja husägare ofta att plantera och odla wisteria i träd form. Wisteria kräver regelbundna uppmärksamhet att förvärva en hälsosam fristående form, men när upprättats anläggningen gör en utmärkt mittpunkten i hem trädgårdar.

Instruktioner

Instruktioner

•Locate ett soligt läge med fuktiga jordar. Wisteria kräver minst sex timmar av direkt solljus dagligen för att producera levande Blomställning; växterna bör också finnas i ett område där de är skyddade från vinden, som wisteria växer vara topptyngda och är utsatta för vind skador. Enligt University of Illinois, wisteria växter inte transplantera väl, så att välja rätt plats att plantera vinstockar är viktigt.

•Dig en plantering hål 3 fot i diameter och 2 fot djupt. Blanda komposten med överordnade smutsa att förbereda marken för plantering och tills grundligt.

•Säker två trä stakes i området plantering så att de sträcker 5 fot ovan jord. Använda tryckimpregnerat trä så att insatserna under år behålla sin strukturella integritet.

•Placera wisteria på plantering plats och låta rötter att sprida fritt. Plantera wisteria på samma höjd som det planterades i barnkammaren och fast packa jorden runt roten bollen.

•Water grundligt efter plantering, blötläggning hela området. Yong wisteria växter kräver minst 1 tum vatten per vecka men regn eller extra bevattning för att främja tillväxt, enligt Ohio State University.

•Train din wisteria träd trä Stakes med snöre att stödja utvecklingsländer vinstockar.

•Ta bort den övre delen av din wisteria vine när den når önskad höjd. Nya sidan grenar kommer att sporra från toppen av vinstockar och skapa en träd-liknande utseende.

•Prune din wisteria vine regelbundet. Ta bort alla skott som utvecklas under kronan att uppmuntra träd gren utveckling. Beskära trädgrenar tillbaka säsongsmässigt styr tillväxt och främja blomning.

•Root beskära dina vinstockar sent på hösten att uppmuntra blomma produktion när vinstockar är mogna. Sticka en spade 18 inches i marken 3 till 4 fot bort från vinstocken runt anläggningen. Enligt University of Illinois är blåregn ökända för att inte producera blommor; genom att skära till rötter, kan växten känner sig hotade och ägna mer resurser till reproduktion--producerar blommor--följande vår.

Tips & varningar

  • Ha tålamod med din vine; blåregn vinstockar kan ta upp till 15 år innan de börjar blomma.
  • Använd inte kväve gödselmedel med blåregn som de bara främja bladverk tillväxt och göra det svårare att hantera vinstockar.