Hur man odlar en Voodoo lampa

Voodoo Lilja (Växtstubbar spp.) stinker, men dess överlevnad beror på stanken eftersom det lockar anläggningens viktigaste pollinerare. Voodoo är en intressant växt som växer från vad som verkar vara en lampa men är faktiskt en underjordisk stam. Det producerar en enda bladskaft, ett enda blad och en enda blomma. Bladet är kraftigt uppdelat så att det blir så många blad. Blomman är faktiskt en blomställning som innehåller en vinröd spathe och en lång ofta. Anläggningens sant, små blommor är utspridda längs ofta. Voodoo "glödlampor" planteras bäst inom zoner 7b till 11 på den U.S. avdelning av jordbruk Plant härdighet zon karta.

Instruktioner

•Vänta tills markens temperatur är minst 60 grader Fahrenheit att plantera voodoo glödlampan.

•Välj en plantering plats i en skuggig plats i trädgården där temperaturen håller sig mellan 68 och 75 F.

•Arbetar i jorden så att det är lätt och fluffigt genom att gräva in i den med en trädgård gaffel eller spade och krossa stora mark klumpar. Sprida 4 inches av kompost över sängen och blanda ner till ett 12-tums djup.

•Ställ in voodoo lökar 6 inches djupt i sängen och täck med jord. Inte klappa marken över glödlampan, men låt det förbli lös.

•Water voodoo glödlampan säng till ett djup av 8 inches och hålla jorden fuktig medan det groddar.

Tips & varningar

  • Börja gödsla voodoo växten när den når 6 inches i höjd. Använd en 15-30-15 gödselmedel enligt kursen som anges på etiketten. Ge växten månatliga utfodringar tills det går vilande.