Hur man odlar en Rose Tree

Träd rosor är inte träd men rosor som har ympats på en stam som har ympats på en ros grundstammen. Medan de ser exotiska, träd rosor har samma växande krav som vanliga rosor och besväras av samma sjukdomar och skadedjur. Träd rosor finns i två former, en kompakt slickepinne eller en gråtande form. Grafterna av båda bildar måste skyddas från vajande i starka vindar och vintern skador på grund av minusgrader. Träd rosor skapa ett intressant utseende i ett annars bla område av din trädgård, och med omsorg, kan trivas i år.

Instruktioner

Växer ett träd ökade

•Välj ett träd ökade cultivar härdig i din zon. Om du inte bor i ett härdighet, kan träd rosor odlas i behållare och övervintrat inomhus. Träd rosor bör planteras på våren när faran för frost har gått.

•Välj en plats i väldränerad jord med ett pH på 6.0 till 7,0. Webbplatsen bör få minst sex timmar för full sol en dag. Östra exponering är bäst som morgonsolen avdunstar dagg från bladen, men en södra eller västra exponering också kommer att fungera. Undvika norra exponeringar.

•Dig ett hål dubbelt så bred och djup som ditt träd rose rotklump. Blanda i jorden bort från hålet med kompost tills du har en 50/50 blandning av jord och kompost. Fyll hålet med kompostmylla blandningen tills den är precis stor nog att rymma jordklumpen och placerar graften mellan grundstammen och stammen lager 2 till 3 inches ovanför marken.

•Placera trädet steg i hålet och återfyllning med jord. Se till att trädet ros förblir rak som du fyller hålet.

•Sätt in en påle i marken strax utanför jordklumpen. Fäst trädet ökade insatsen med minst två elastisk tree band. Placera band 2 till 4 inches ovanför graften mellan rotstocken och stam stock och 1 till 2 inches under graften mellan stammen beståndet och rose.

•Använd kompostmaterial 1 till 3 inches djupt runt ditt träd ökade. Dra tillbaka från stammen att förhindra skador. Kontrollera att kompostmaterial inte täcker transplantat mellan rotstocken och stammen materiel.

•Om du växer ditt träd steg i en behållare, plats stenar eller bitar av trasiga lerkrukor i botten av behållaren. Fyll behållaren, storlek för din mogna träd ros, med en allmänt använda krukväxtjord. Växt- och stavsmedlemmar trädet steg som i trädgården.

•Deadhead ditt träd ökade vid blomningar blekna. På våren, precis efter bud paus, rensa bort döda och brutna grenar. Beskära tillbaka bladverk som har mjöldagg eller svart fläck.

•Give ditt träd ökade en djup vattning tre till fyra gånger i veckan. Bevattna jorden runt trädet steg. Inte får bladverket våt som detta kommer att främja mjöldagg och svart fläck.

•Fertilize ditt träd ökade tre gånger om året--tidigt på våren när blomknoppar svullnad, igen bara efter ditt träd rose börjar blomma och sedan i slutet av sommaren efter de flesta av Blom har bleknat. Använda en flytande steg mat; Följ paketet riktningar för doseringen.

•När ditt träd ökade förlorar sina löv på hösten, svepa hela anläggningen med säckväv, lämna den översta öppen och säkra med snöre. Eller bara gräva upp ditt träd rose och lagra den i fuktad torv i ett varmt garage eller källare. Om ditt träd rose är planterad i en behållare, ta behållaren inne för vintern.

Tips & varningar

  • Sterilisera mursleven, krukor och sekatörer med utspätt blekmedel mellan planteringar. Medan träd rosor visas exotiska, kräver de samma växande villkor som regelbundna rosor.
  • Kontrollera ditt träd ros har god luftcirkulation att förebygga sjukdomar. Aldrig kompost Urklipp från rosor. Bränna dem eller placera dem i gräsmattan avfall papperskorgen.