Hur man odlar en röd Yucca från sin egen frökapslarna

Röd yucca är det gemensamma namnet för Hesperaloe parviflora, en art av saftiga inföding till Chihuahuan öknen i norra Mexico och sydvästra USA. Det skapar högar av smal, ryggradslös bladverk som når 2,5-6 fot i höjd med en lika spridning. Anläggningen har en 5-fot lång blomma stjälk toppas av tubulär röda blommor i slutet av våren. Röd yucca är ett passande val för låg-vatten xeriscape trädgårdar och kommer att sprida enkelt från frö om fröna såtts i lämplig jord och utsätts för starkt ljus och värme.

Instruktioner

•Harvest frön från en frisk röd yucca i slutet av sommaren när baljorna börjar spricka öppen. Separata frön genom att försiktigt bända isär segmenten. Kassera frön med gröna fläckar, puckering eller mjuka fläckar. Förvara fröna över vintern i en papperspåse på en sval, torr plats.

•Soak frön i vatten under 48 timmar att mjuka hull och lätthet grobarhet. Dränera fröna i minst 45 minuter innan man planterar dem.

•Mix 1 del trädgårdsodling sand, 1 del perlit och 1/2 del kompost tills grundligt tillsammans. Fyll en 4-tums-djupt fröplanta bricka med blandningen. Fukta det med en sprayflaska tills vattnet börjar samla på ytan och det känns fuktig på ett djup av 2 inches. Låt vattnet rinna av i 30 minuter.

•Tryck på ett rött yucca frö in i ytbehandla av smutsa varje 2 inches. Strö sand över topparna på fröna så de är täckt men fortfarande synliga. Dimma jorden lätt med vatten var femte dag. Gäller bara tillräckligt med vatten för att skapa små bassänger på ytan.

•Ställ in plantan platt på en förökning värme matta inställd på 80 grader Fahrenheit. Placera den där det kommer att få minst fem timmar av stark, indirekt solljus varje dag. Groddar visas i 14 till 30 dagar.

•Repot röd yucca plantor i 6-tums plast krukor fyllda med samma mix används för att gro dem. Placera krukorna där temperaturer bo över 80 grader Fahrenheit under dagen och 60 grader Fahrenheit på natten och där de får starkt ljus. Gäller 1 tum vatten varje vecka.

•Slowly vänja plantorna för direkt solljus. Plantera dem utomhus i en solig, väl dränerande permanent säng när de når 10 inches i höjd.

Tips & varningar

  • Röda yuccas hybridisera enkelt så täcker blomman stjälkar med cheesecloth eller mesh påsar under sommaren för att garantera att fröna kommer att växa sant att bilda.