Hur man odlar en Key Lime träd i kruka

Hur man odlar en Key Lime träd i kruka

Key lime (Citrus aurantifolia) är en citrus arter odlas för dess frukter och Southeast Asien. Dess namn kommer från dess användning i Florida som den huvudsakliga aromämne i pajen. Key Lime kan odlas permanent utomhus endast i frostfritt områden men kan odlas framgångsrikt i behållare som är skyddade under vintern. Krukväxter kommer att blomma och producerar frukt under förutsättning att de hanteras korrekt.

Instruktioner

•Grow en key lime tree från frö eller köpa en krukväxt från en plantskola eller butik. En växt som odlats av frön tar upp till sju år till blomma och frukt. Många krukväxter från butiker finns thornless sorter ympas på grundstammar och blommar efter 3 eller 4 år.

•Placera din krukväxter key lime tree utomhus när alla risk för frost har gått. Key Lime tål inte frost och är vilande vid temperaturer under 54 grader Fahrenheit. Välja en väl upplyst plats med gott om direkt solsken som är skyddad från vinden.

•Water din limefrukttree när ytan av komposten är torr och tillåta något överflödigt vatten rinna bort. Befrukta ditt träd en gång i månaden medan det är utomhus med en balanserad flytande befruktas berikad med mineraler. Rensa bort alla skott som växer ut från huvudstammen och ta bort någon spinkig tillväxt i slutet av våren. Ta bort den viktigaste växande spetsen av din anläggning när den har nått den höjd du vill ha.

•Flytta din anläggning inomhus så snart natt tid temperaturen sjunker till 54 grader. Placera din key lime i en ljuspunkt som västra eller södra söderläge fönsterbrädan. Vatten när de ytbehandla av komposten är torr men inte blöta igenom. Placera inte potten på ett tefat att förhindra vatten loggning av smutsa. Dimma varje dag och torka bladen en gång i veckan med en fuktig trasa.

•Montera-pot ditt träd endast när det är helt pot-bundna eller om du vill att växa sig större. En 15 gallon behållare är lämplig för en key lime växt upp till 10 fot hög. Använd en torvbaserade kompost som är något surt. Se till att hela stammen av din key lime är ovanför markytan att förhindra rötangrepp.

Tips & varningar

  • Om din key lime växt blommor innan du har flyttat det utomhus, överföra pollen mellan blommor med en pensel för att säkerställa pollinering och utvecklingen av frukt.
  • Key lime växter är utsatta för en dödlig sjukdom som kallas fot rot om över vattnas eller förvaras i svala, fuktiga förhållanden.