Hur man odlar en jordnöt växt med en plastpåse

En medlem av familjen jordnöten (Arachis hypogaea) är en sydamerikansk infödd. Detta anbud perenn når höjder av 6 till 12 inches på förfallodagen och har en tendens att sprida bredare än dess höjd. Självbefruktande blommorna växer ner mot marken på förfallodagen där de kommer att håla och utveckla jordnötter seedpods. De rå fröna kan sedan ätit eller omplanterats. Om du har en klar plast påse, är det möjligt att Visa grobarheten jordnötter frön som så småningom kommer att växa till jordnötter växter och upprepa cykeln.

Instruktioner

•Break öppna 3 eller 4 raw jordnötter skalen. Ta bort jordnötter frön från skalen. Lämna den tunna yttre skal på jordnöt frön. Och ut huden på jordnötterna är lövtunna, oftast ljus brunt och avgörande för grobarhet processen.

•Soak jordnöten frön i en skål med vatten över natten. Ta bort fröna på morgonen och placera dem på en pappershandduk. Dyblöt processen mjukar upp jordnötter frön, påskynda grobarhet.

• Fyll en plast frys påse med fuktig torv. Släppa blöt jordnötter frön i frysen baggie. Försegla baggie och ge den en ljus skaka att sprida frön.

•Sätt baggie i ett område som har en konstant temperatur på 65 till 80 grader Fahrenheit. Om detta inte är möjligt, ange baggie på en planta som värmedyna. Ställa in ratten på värmedyna till krävs temperaturen--80 grader F. är perfekt.

•Titta på baggie under de närmaste dagarna. Du bör börja se tecken på skottillväxt inom fem till åtta dagar. När jordnötter fröna gro, ta försiktigt bort de små jordnöt kärna ur växterna från den plast baggie. Fyll 4-tums krukor med organiskt krukväxtjord och deponera en jordnöt växten i varje kruka. Begrava endast utsäde under raden jord, med spira pekar uppåt.

•Placera jordnötter utsäde växter i ett område med ljusa, indirekt solljus. Vatten i jorden regelbundet för att hålla den mest som jordnötter växterna växa. Transplantera jordnötter växterna till 1-gallon behållare när de växer ur 4-tums krukor.

Tips & varningar

  • Jordnöt växter kräver ljusa, indirekt ljus för att trivas. Om du inte har ett fönster tillgängliga som kommer att ge denna typ av ljus, ställa in jordnötter växterna under en ljusna.
  • Se till att du köper raw jordnötter. Rostade nötter är inte hållbara, så de inte kommer gror.