Hur man odlar en hibiskus i zon 4

En hibiskus växt är alla anläggningar i Hibiscus släktet, som innehåller hundratals arter. De är tropiska områden över hela världen, men trädgårdsodlare växer ofta hibiskus i kallare klimat. Vissa sorter av hibiscus är härdiga i US Department of Agriculture härdighet zon 5, vilket innebär att de kommer att växa tillbaka på våren om temperaturen stannar ovan minus 20 grader Celsius under vintern. Den vanligaste strategin för växande hibiskus i USDA zoner under 5 är att anläggningen inomhus under vintern.

Instruktioner

•Obtain en vinter-hardy hibiskus från en kommersiell plantskola. Kan du hålla anläggningen utanför i USDA zon 4 så länge som möjligt.

• Fyll en plantering potten med en rik jord som erbjuder bra dränering. En gemensam jord blandning för en hibiscus består av 2 delar torv, 2 delar krukväxtjord och 1 del vermikulit.

•Ta bort hibiskus från dess plantskola behållare och placera den i krukan så att jorden raden av anläggningen är även med på ytan av jorden. Klappa smutsa ner försiktigt runt hibiscus att hålla det på plats.

•Flytta hibiscus inomhus innan temperaturen sjunker under 55 grader Fahrenheit. Även kalla-hardy sorter av denna växt växer bäst när temperaturen är över 65 grader Fahrenheit.

•Sätt hibiskus i full sol, särskilt om du är i ett kallt klimat som USDA zon 4. Ett södra fönster är vanligen det bästa stället att hålla en hibiskus inomhus.

•Water hibiscus med minst 1 tum vatten per vecka under växtsäsongen för jorden torkar inte. Låt jorden torka mellan vattningarna under vintern.

•Dilute ett balanserat gödselmedel som 10-10-10 gödselmedel till halva dess normal styrka med vatten. Tillämpa denna formulering var två till tre veckor när anläggningen är utanför. Gödsla en hibiskus mer än en gång i månaden när det är inomhus.