Hur man odlar en Bougainvillea träd

Bougainvillea är hemma i Brasilien, upptäckt av fransk botaniker Philiber Commerson på 1760-talet. Det är en färgglad anläggning med röd, orange eller lila stödblad. Detta vedartade perenna tränar lätt, inklusive växer den i ett träd form. För att skapa en monter, leta efter sorter av bougainvillea som fackla glöd, violett eller vidskepelse guld som klarar sig bra i träd form. Inom två till tre år når trädet en höjd av ca 4 fötter, om du inte vill skapa en stil bonsai träd. Som en utomhus träd trivs bougainvillea i USDA härdighet zon 9 och uppåt.

Instruktioner

•Buy en 8-tums bougainvillea växt och en 2 - till 3-gallon pott tillsammans med krukväxtjord, torv och sand. Placera den växande krukan i soligt läge. Blanda ihop lika delar av jord, torv och sand. Fyll krukan och försiktigt placera rötterna i jorden. Hålla jorden fuktig men inte blöt. Observera att bougainvillea växer bra i någon typ av bördiga, väldränerad jord om krukväxtjord inte är tillgänglig.

•Placera en robust påle i marken intill anläggningen. Se till att staven är lång nog att nå botten av planter och har fortfarande 4 fot över marken linjen. Undvik alla typer av behandlat virke som stöd eftersom kemikalierna som kan skada din anläggning.

•Sätt härrör till insatsen när de växer. Använd mjuka sträng eller tyg band. När flera stjälkar växer efter varandra, fläta dem tillsammans. Detta är mycket flexibel. Knyta dem till biff utbildar basen av ditt träd i den form som önskas. Trimma bort varje sida stjälkar eller törnekrona på huvudstammen.

•Pinch tillbaka nya stjälkar när stammen har nått den storlek som önskas. Håll 1/2 tum på toppen av en växande stam mellan pekfingret och tummen. Nypa fast att bryta av toppen. Gör samma sak med några andra nya skott. Upprepa denna process sex veckor efter trädet blommar från början. Detta tvingar yttre Bussning av bougainvillea och skapar huvudet av trädet.

Tips & varningar

  • Flytta din anläggning i skyddade platser när vädret hotar kraftiga vindar eller frost eftersom både skada trädet bougainvillea.
  • Förvara ditt träd på en plats där den får minst fem timmar i solen varje dag.
  • Bougainvillea träd har känsliga rötter. Transplantera inte tills trädet blir trångt i behållaren.
  • Ta Bougainvillea inomhus om temperaturen sjunker under 30 grader Fahrenheit. Det inte tål kyla bra.