Hur man odlar en Australian Mint Bush

Australian mint bush (Prostanthera rotundifolia) fått sitt namn från dess hemland och dess mint-doftande blad. Vintergrön buske växer ca 6 fot hög och bred, och på våren är det täckt med små rosa-lila Blom. Australian mint bush växer bäst i full sol eller lätt skugga och flera buskar bör vara placerade 3 till 4 fötter apart. Odla busken i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 9 till 11, men var inte rädd för frost som Australian mint kommer att överleva en 20 grader Fahrenheit övernattning köldperiod. De behöver en väl dränerande jord och gör bäst i en rik loam. Mint bush gör bäst i en lätt syrlig till neutral jord med ett pH mellan 6.0 och 6.8 men tolererar alkaliska jord.

Instruktioner

•Water mynta bush minst 1 tum per vecka. Vattning djupt, då att låta jorden torka något innan vattning igen, är bäst. Etablerade buskar är torka, men de bör fortfarande behöver extra vatten under sommaren.

•Lägg till en långsam frisättning gödselmedel när busken blommar. Strö 1 kopp av gödselmedel över rotzonen och blanda i den övre tum jord. Vatten befruktade området.

•Prune om det behövs efter Blom blekna. Skär inte mer än en tredjedel av Australian mint bush samtidigt. Klipp inte förbi den bläddrade delen av grenen. Göra nedskärningar strax utanför ett blad, bud eller det laterala gren att främja ny tillväxt. Ta bort döda grenar tillbaka till basen av förgrena sig när som helst på året.

•Titta på för skadegörare som bladlöss eller kvalster på sommaren. Kolla undersidan av bladen för små rörliga prickar om det finns fläckar eller hål i bladen. Tvätta busken med en trycksatt spray vatten för att få bort insekter. Om de kvarstår, spraya bladen med en färdigblandad insektsbekämpning tvål spray.

Tips & varningar

  • Gödningsmedel varierar, Läs alltid gödselmedel paketet innan du använder den till växten.
  • Mint buskar är snabbt växande men börjar avta efter ca åtta år.