Hur man odlar elefantöron i North Carolina

Hur man odlar elefantöron i North Carolina

Elephant öra är en örtartade perenn som växer bäst i North Carolina i en våt eller sumpiga. Elephant öra växt namnet kommer från deras stora blad som liknar en elefant öra. Varje blad når en längd upp till 3 fot med en bredd av 2 fot. North Carolina spänner i US Department of Agriculture växt härdighet zoner från 6 till 8. Elephant öra växterna växer bäst i USDA zoner 8 och högre, men det är möjligt att odla växter USDA härdighet zoner 7 och lägre om du lagrar knölarna inomhus under vintermånaderna.

Instruktioner

•Välj en plantering område som tar emot partiell solljus och har en fuktig jord. Elephant ear trivs i våtmarker med bog-liknande förhållanden. Kanten av en damm fungerar bra för denna anläggning.

•Dig en plantering hål det är samma djup och något bredare än jordklumpen. Arbete lika mängder organisk kompost i bort marken att öka de näringsämnen värde och fukt vattenbindande egenskaperna. Gräva ett djupt hål 8 - till 10-tums om plantering elefant öra knölar i stället för en behållare odlas växten.

•Ta bort elefant öra från behållaren och ställa in den i hålet så att den övre delen av jordklumpen är på marknivå. Ställ in knölar i botten av plantering hålet så rötterna peka ner. Pack ändrade jorden runt roten bollen att hålla anläggningen på plats.

Undertecknande av markfuktighet och tillämpa vatten som behövs under sommaren växer säsong för att hålla den jämnt fuktig. Inte låta jorden torka ut helt, eftersom detta kommer att betona anläggningen och eventuellt leda till döden.

•Fertilize elephant ear plantera två gånger per månad under sommaren växer säsongen med en balanserad flytande gödselmedel. Följ instruktionen paketet för ett program som baserat på storleken på anläggningen.

•Winterize elephant öra plantor växande i USDA härdighet zoner 7 och lägre genom att ta bort knölarna efter första hård frost på hösten. Torr knölarna i ett skyddat område i 24 timmar. Lagra elefant öra knölarna i en behållare med torv och plats i ett svalt och torrt område för vintermånaderna.

•Replant elephant öra knölar utomhus på våren när marken börjar värma och det finns inte längre en risk för tunga frost.

Tips & varningar

  • Elephant öra växter med dålig tillväxt är antingen låg på vatten, gödselmedel eller inte får tillräckligt med ljus.