Hur man odlar Dunaliella Tertiolecta

Hur man odlar Dunaliella Tertiolecta

Dunaliella tertiolecta är en form av marina alger som kan omvandlas till ekologisk olja genom höga temperaturer. Växande Dunaliella tertiolecta är inte en särskilt komplicerad process, men du kommer inte att kunna hitta komponenterna som krävs för att odla alger i det genomsnittliga hushållet. Dunaliella tertiolecta förökning innebär användning av vetenskapliga verktyg och delar som kan vara svårt att få.

Instruktioner

• Rengör och sterilisera kolven noggrant med flytande sanitizer eller blekmedel för att säkerställa inga illvilliga bakterier finns i den. Följa produkten tillverkarens anvisningar för korrekt vatten sanitizer förhållande till.

• Fyll upp kolven en halv till tre fjärdedelar full med havsvatten. Mängden havet vatten du behöver kommer att vara beroende av storleken på din kolv och mängden Dunaliella tertiolecta du försöker växa. Vara säker på att ha en exakt mätning av mängden havet vatten används.

•Lägg till din Dunaliella tertiolecta kultur. Din blandning bör vara 5% Dunaliella tertiolecta och 95% havsvatten. Hur mycket du använder igen beror på storleken på din kolv.

•Lägg till en del fluor för varje fem delar Dunaliella tertiolecta lagts till blandningen. Fluor kommer att fungera som ett näringsämne för alger, så att de kan mata och multiplicera.

•Anslut öppnandet av kolven löst med bomull, sedan plats aluminiumfolie med lufthål petade in det över locket.

•Sätt kolven utomhus där det får som mycket solljus som möjligt för upp till 20 dagar. På mellan 15 och 20 dagar, kommer algerna har mångdubblats till dess högsta befolkning.