Hur man odlar druvor i en gård

Hur man odlar druvor i en gård

Druvorna växer på vinstockar som är en funktionell och dekorativ tillägg till en gård. Att bry sig för ordentligt, inte bara göra de flesta vinstockar producerar stora mängder frukt per år i 30 till 40 år eller mer, men de förbättra utseendet på landskapet och ge färg på olika höjder. Stödjer weighty vinrankorna under deras stigning förbättrar solljus exponering och luft cirkulationen för växterna, därigenom förbättra fruktkvalitet. Om du växer flera vinrankor i din trädgård, ge varje planta en 8-fot med 8-fots utrymme.

Instruktioner

•Plant den markerade mängden druvor i en väl dränerande webbplats i din trädgård med full sol exponering och markens pH 5,0 till 6.0. Plantera flera växter 8 fot apart i rad, med rader fördelade 10 till 12 fot ifrån varandra.

•Locate den starkaste, rakaste sockerrören av varje växt direkt efter plantering och skär den ner till tre knoppar som utvecklas till enskilda käppar. Ta bort de återstående käppar på varje växt, med vass sax.

•Förse varje grapevine med 1 tum vatten varje vecka. Använd en soaker slang eller DROPP bevattningssystem att ge ett stadigt flöde av vatten vid basen av växten.

•Feed varje planta £ 1 av 10-6-4 gödselmedel på våren innan ny tillväxt visas. Sprida gödsel granulat 6 inches från basen av växten och bevattnar djupt. Alternativt kan du mata 10 lbs. av gödselmedlet per 100 kvadratfot rad utrymme.

•Spread 2 till 3 inches av ekologisk marktäckning över basen av varje ryktesvägen att hålla rötter sval, behålla markfuktighet och förhindra ogräs angrepp. Space kompostmaterial 4 inches från basen av växten så att direkt kontakt som uppmuntrar röta.

•Pound en 6-fots trä eller metall stav bakom varje planta snart efter planteringen. Arbeta långsamt så du inte skadar växande rötter. Säkra de växande rankor av varje växt till en påle, med hjälp av elastiska band eller remsor av nylon tyg att träna dem att klättra uppåt.

•Pound en 7-fot trä inlägg 10 till 12 tum i marken, bakom varje grapevine, fördelade 8 fot apart. Kör två parallella längder av höghållfasta tråd runt de två inlägg, fördelade 3 fot och 5 fot från marken. Linda i slutet av varje tråd runt inlägget flera gånger, och sätt in den lösa änden inne veck att förhindra att den lossnar.

•Train växande ryktesvägen att klättra den lägre tråden och sedan den övre binder av spaljé när den når toppen av insatsen. Klippa skotten av varje grapevine ner till två knoppar längs nedre binda av spaljé och säkra dessa med elastiska band. Klipp bort skotten mellan de två kablarna. Tåg ryktesvägen att funktionen fyra käppar med åtta knoppar.

•Dra ut ogräs som växer nära vinrankor, använder en behandskade hand. Spritt nät över växterna att förhindra fåglar från att äta frukten. Samla hejda Urklipp från marken och kasta dem för att förhindra svampsjukdomar.

Tips & varningar

  • Plantera vinrankor på våren, när marken är fungerande. Ändra smutsa sex till åtta månader innan plantering med shovelfuls av organisk kompost och starter gödningsmedel.