Hur man odlar Crabapples

Hur man odlar Crabapples

Crabapples (Malus spp.) är kända för sina fantastiska, prålig våren blommar, men de är också härdiga träd. Dessa egenskaper gör crabapples en favorit bland både början och erfarna hem trädgårdsmästare. De små frukterna är ätliga och används främst för att göra sylt och gelé--om du kan få dem innan fåglarna gör. Det finns hundratals typer av crabapples. Även om varje sort kan variera något i dess köldhärdigheten, har de alla samma grundläggande vårdbehov.

Instruktioner

•Välj ett läge som ger ditt träd gott om utrymme att sprida ut. Dessa träd kan växa till höjder och bredder över 20 fot, beroende på sorten. Plantera ditt träd under lågt hängande kraftledningar eller andra låg overhead strukturer, eller inte för nära byggnader.

•Plant din crabapple i väl dränerande jord. Även om dessa träd kommer att anpassa sig till olika miljöförhållanden, inklusive dålig dränering och saltstänk, kommer de växer bäst i snabb-dränerande jord. Dessutom, plantera ditt träd där det kommer att få en full dag värde av solljus. Mer sol, desto bättre Blom.

• Håll jorden runt unga träd ständigt fuktig och fri från ogräs. Lägga till en 2 - till 3-tums lager av kompost runt trädet kan bidra med båda dessa saker. Äldre, etablerade träd behöver sällan kompletterande vattnas utom i fall av svår långvarig torka.

Undertecknande för skadeinsekter och sjukdomar. Crabapples är känsliga för bladlöss i synnerhet och svamp sjukdomar som mjöldagg. Behandla unga träd med allvarliga insekt infestationer med insektsbekämpning tvål enligt anvisningarna på flaskan enligt storlek och ålder på trädet. Besprutning ditt träd på våren med svampmedel kan minska chanserna att en svampsjukdom.

Tips & varningar

  • Crabapples växer bäst i USDA plant härdighet zon 4 genom 8a.