Hur man odlar Chili Peppers

Hur man odlar Chili Peppers

Växande din egen chilipeppar är lätt. Det är bra att kunna plocka några paprikor från trädgården när du gör en kryddig maträtt för middag. Chilipeppar kan också vara fryst eller konserverad. Du kan även göra upp några fyllda peppar eller popper aptitretare och frysa dem. Varm paprika är också bra växter för container trädgårdar, så om du har inomhus, du kan växa dem året runt. Se bara till att använda handskar när plocka dem så den kryddig varm olja inte går på dina händer och slut upp i dina ögon.

Instruktioner

Odla Chili Peppers

•Förbered trädgården för peppar växter. Gräva eller till det område som du behöver för antalet plantor du vill växa. Beroende på storleken av den sorten som du växer, behöver du avstånd att sätta dem 12 till 16 inches isär. Lägg till kompost, kvartssand, ironite och torv brukat marken. De belopp du kommer att bero på storleken av din trädgård, men ungefär använda en spade full av torv, sand och kompost och ett par nävar ironite per varje planta. Slå över blandningen i marken.

•Plant dina peppar växter när jord temperaturen når ca 60 grader och det finns ingen chans att en återvända frost. Placera dem i marken på samma nivå som de är i de behållare du köpt dem i och utrymme dem 12 till 16 inches isär på ett område som får den mest direkta solen.

•Water plantorna djupt på kvällarna och låt dem torka under dagen. Det finns ingen anledning att vatten under dagen om inte växterna Visa tecken på betydande vissnesjuka. Med hjälp av trickle bevattning under kvällen bra.

•Fertilize med en grönsak gödselmedel en gång i månaden början en månad efter plantering. Det bör finnas tillräckligt med näringsämnen i jorden från komposten och ironite att du inte behöver gödselmedlet rätt bort.

•Gå ut till din trädgård dagligen och dra upp några ogräs. Ogräs kommer att ta vatten och näring från dina peppar växter och eventuellt kan strypa dem. Inte vänta och bara dra dem en gång i veckan eller om du kan få överväldigad och ogräset har redan betonat dina växter.