Hur man odlar Calamondins

Hur man odlar Calamondins

Calamondin, även känd som calamansi, är en citrusfrukt som infödda till Kina. Infördes till Förenta staterna som en '' sura orange'' circa 1900, odlas calamondin för prydnadsändamål mer än för själva frukten. Det odlas ofta som en uteplats träd eller häcken. Träd varierar i höjd från 6 till 25 fot lång. Det framkallar ofta en mycket lång pålrot. Calamondin är mer toleranta mot kyla än de flesta citrus växter och kan överleva temperaturer så lågt som 20 grader F. Dess små, orange frukter, omkring en tum i diameter, är ätliga, men ganska syrlig.

Instruktioner

•Plant calamondin som en fröplanta i början av regnperioden. Välj en cool, förhöjd område som tar emot full sol eller halvskugga. Även calamondin kan odlas från frö, är det oftast bättre att plantera den som en fröplanta. Plantor kan erhållas från de flesta jordbruksdepartementet statliga organ.

•Fyll behållaren med en blandning av jord och kompost. I centrum, gräva ett hål ungefär tre gånger storleken på den calamondin rotklump. Noggrant placera plantan i potten och täcka sina rötter med jord.

•Water anläggningen varje morgon tills det är säkerställt. Efter flera veckor, vattna den endast när den övre tum jord blir torr.

•Fertilize tidigt på våren med en långsam frisättning granulerade gödselmedel. Använda vattenlösliga gödningsmedel varje månad under sommaren.

•Flytta trädet inomhus innan första frosten i områden med vintertemperaturer under 20 F. gödsla varje månad under vintern med en halv-styrka vattenlösliga gödningsmedel.

Tips & varningar

  • En fröplanta calamondin kommer att bära en årlig skörd av frukt börjar ungefär två år efter det planterats. Den bär blommor tillsammans med dess frukt.
  • Calamondin frukt, som produceras i överflöd från November till juni, tar nästan ett år att vända orange. Om frukten kommer att ätas, bör det skördas när den är halv-orange, som helt orange-färgade frukten är ibland övermogna.
  • Ta bort frukten från trädet för hand eller med sax, noga med att lämna del av stjälken bifogas frukten.
  • Tillåt inte calamondin trädet stå i vatten. Det kan inte tolerera alltför fuktiga förhållanden. Bladen, dock bör dammas eller svamp med vatten ofta. Damm kvar på bladen kan resultera i mite och skala infektioner, som kan skada eller döda trädet.
  • Calamondin växter trivs utomhus och är inte väl lämpade för inomhusmiljöer. De föredrar temperaturer mellan 70 och 90 F. Om anläggningen flyttas inomhus under vintermånaderna, returnera den till utomhus under de varma månaderna.