Hur man odlar Calamansi från sticklingar

Hur man odlar Calamansi från sticklingar

Calamansi träd gör perfekt citrus prydnadsträd i krukor på en uteplats eller planterade i landskapet. Denna dwarf citrus producerar små orange-liknande frukt året runt. Även om ätbara, kvar sura frukter bättre för att pryda de träd grenarna sedan för att äta eller pressning, men du kan använda dem för att ersätta citroner i köket. Calamansi träd, även kallad calamondin träd, har en tjock, glansig-grön kapell. Sprida calamansi träd från rotade sticklingar att utöka din samling kinesiska inhemska citrus sorten.

Instruktioner

•Se styckning i slutet av våren eller sommaren när calamansi trädet producerar ny tillväxt. Välj ny tillväxt som har stelnat något. Virket bör vara spänstigt men inte sprött. Leta efter en gren som börjar vända från grönt till brunt som det mognar.

•Kapa grenen strax under en lövnod eller en uppsättning blad, med ett par vassa sekatörer. Gör snitt vågrätt. Göra en andra skära 3 till 5 inches högre på grenen strax ovanför en uppsättning blad i 45 graders vinkel.

•Pinch bort bladen från botten av styckning men hålla bladen på toppen av calamansi styckning.

• Fyll en handhållen sprayflaska med vatten. Dimma styckning varje några minuter efter styckning det medan du förbereder potten för att hålla Sticklingen torkar ut.

•Välj en lång smal kruka. Använda en kruka med en 2 - till 3-tums diameter topp och 4 - till 8-tums djup. Använd en pott som har hål i botten för att låta vatten rinna igenom.

•Mix lika delar grus, sand och sågspån i en hink. Blanda materialet ordentligt och tillsätt vatten tills blandningen är fuktig och smulig. Fyll böka potten med fuktig planteringsjord mix.

•Sätt i botten 2 till 3 inches av styckning i potten. Botten av Sticklingen har horisontella snittet och inga blad. Dimma bladen skärning med vatten för att hålla dem fuktiga.

•Placera en klar plast påse över toppen av potten. Placera den upp och ner med munnen runt kanten på potten och botten av påsen som omfattar styckning för att skapa en fuktig miljö runt calamansi styckning. Säkra plastpåsen runt kanten av potten med ett gummiband.

•Placera styckning i ett rum som har starkt indirekt ljus. Hålla skärning mellan 77 och 80 grader Fahrenheit. Ta bort plastpåsen en eller två gånger i veckan och dimma bladen och böka blandning med vatten för att hålla luftfuktigheten hög inuti påsen.

•Ta bort plastpåsen när calamansi skärning ger en mogen uppsättning nya blad. Plantera den till en plantskola säng under våren. Calamansi sticklingar växa 18 till 24 inches tall under det första året.