Hur man odlar Buttercup blommor

Hur man odlar Buttercup blommor

Smörblomma blommor ingår i familjen ranunculus av växter. De är lättare att växa från glödlampor, men det är möjligt att odla dem från frön också. Den vanligaste färgen på smörblommor är gul, men orange, rött och rosa sorter finns också. Växten föredrar varm, torr jord, och är ett bra val för landskapsarkitektur som använder xeriscaping eller minimal vattning. Smörblommor är perenner, återplantera de flesta trädgårdsmästare dem årligen för att njuta av sina blommor.

Instruktioner

•Välj jumbo lökar som är minst 7/8 inches i diameter, särskilt om du planterar lampan i en behållare. Räkna med minst 35 skärbar blommor från denna storlek lampa under vegetationsperioden. Om kostnaden är en faktor, Välj nästa-storlek-mindre glödlampa och plantera multipler av det i trädgården för att producera fler blommor. Plocka-lampor som ger dubbel- eller enkelrum blommar enligt dina önskemål.

•Plant ranunculus lökar på hösten om du bor i en av de södra staterna. I annat fall plantera lökarna tidigt på våren innan sista frost för det område där du bor.. Starta lökarna i krukor inomhus, om du föredrar, och överföra krukor utomhus som vädret värmer. Lökar planterade hösten blommar tidigt på våren. Våren-planteras lökar blomma i juni och juli.

•Välj en plats i trädgården som får full sol för Smörblommorna. Hitta ett läge med väldränerad jord.

•Dig ett hål tillräckligt stort för buttercup glödlampan, ungefär 2 inches djup, med en hand murslev. Ställa in lampan i hålet med klo del av glödlampan pekade nedåt. Täck glödlampan lätt med jord.

•Placera jumbo lökar 8 till 12 inches isär. Tillåta en ranunculus lampa per kvadratfot av utrymme. Plantera en eller två jumbo lökar i en 10-tums behållare.

•Water marken ordentligt. Täcka marken med marktäckning. Kontrollera om groddar i 15 till 20 dagar. Inte vatten lökarna igen tills du ser pipar. Bara vatten som krävs för att hålla jorden lätt fuktad.