Hur man odlar Broccoli från frön

Hur man odlar Broccoli från frön

Broccoli är packat full av vitaminer, särskilt vitaminer A, C och D, och bland de mer populära mörkgröna grönsakerna. Denna härdiga grönsak är en del av familjen kål och i många delar av landet kan du producera två grödor per år, både på sommaren och hösten. Göra upp planer för plantering din broccoli frön efter den sista chansen att frost har gått i ditt område för en sommar skörd eller i midsommar för en höst gröda.

Instruktioner

•Plant din broccoli frön i ett läge med full sol och rik, väldränerad jord. Kan nog rum till space frön 18 inches isär och ge 3 fötter mellan raderna, om plantering mer än en rad.

•Tydligt området plantering av alla blad, stenar eller skräp. Använd en mekaniserad rorkult eller handverktyg trädgård att bryta upp jorden till ett djup av 12 inches.

•Amend jorden med en tum av kompost och/eller annat organiskt material. Lägg till gödsel, till exempel 5-10-10 till området plantering enligt anvisningarna på etiketten. Nivå i området med en kratta.

•Sow broccoli frön ¼ - ½ tums djup och utrymme frön 18 inches isär. Du kan utrymme fröna närmare tillsammans och sedan tunna plantor senare, om du föredrar. Täcka de frön och vatten för att fukta jorden.

•Supply tum vatten varje vecka under hela den växande säsong, om inte regn gör. Återanvända gödselmedel runt broccolin när plantorna är hälften odlas.

Tips & varningar

  • Täcker området runt broccolin med kompost eller hand-dra några ogräs växer fram.