Hur man odlar blåbär i sågspån

Hur man odlar blåbär i sågspån

Blåbär är populära frukter i trädgårdar och bagerier lika. Även människor som inte tycker om rå frukt kanske gillar blueberry muffins, tårtor, pajer eller scones. Dessa små, mild bär växer på medelstora buskar infödda till kontinenten, och trivs i kalla områden av landet som Maine och Maryland. Blueberry buskar kräver ett ovanligt högt innehåll i deras jord och gör bäst med massor av rika organiskt material under tillväxten. Ändra din jord med organisk kompost, flis och sågspån att få rätt balans för din blåbär buskar.

Instruktioner

•Plant blåbär i platser som får åtta timmar för full sol varje dag och snabb dränering efter regn. Ge varje blåbär bush minst 3 fot utrymme för växande, men anläggningen blåbär inom 20 fot av varandra för att säkerställa pollinering under blomningen.

•Förbered en webbplats som är 18 inches lång av 18 inches bred och 18 inches djup, för varje blåbär anläggningen. Gräva i jorden upp och blanda det med 9 inches av organisk kompost, sedan blanda i en annan 2 till 3 inches av sågspån. Detta ger en rik och surt grund för blåbär och säkerställer god dränering runt plantans rötter.

•Plant blåbär i hål som är så djupt och dubbelt så bred som deras befintliga rotklump. Sprida rötterna i hålet som du kan och sedan packa ändrade jord i omkring dem för stöd.

•Mulch blåbär med 3 till 4 inches av sågspån och flis, i en 2-mul-diameter cirklar runt basen av varje växt. Kompostmaterial skyddar blåbär från växer alltför kallt eller uttorkning, medan nedslående ogräs tillväxt. Som här sågspån och trä kompostmaterial går sönder läggs mer sura näring till jorden. Fylla på kompostmaterial lagret en gång i månaden med färska sågspån.

•Water blåbär med minst 2 inches av vatten varje vecka. Vatten för hand för att komplettera naturliga nederbörd i regnsäsongen.

Tips & varningar

  • Plantera minst två blåbär buskar för att säkerställa pollinering. Välja två olika sorter för bästa framgång.