Hur man odlar blå matta enar

Blå matta enar (Juniperus horizontalis) är en låg växande vintergröna marktäckare når bara 4 till 6 inches lång och sprida till 8 fot brett. Det används oftast som en marktäckare för att förhindra ogräs och erosion, men är attraktiv i planteringskärl lådor eller rock trädgårdar på grund av dess övergripande vana. Blå matta juniper är lämplig för odling i Förenta staternas Department of Agriculture plant härdighet zon 2 till 9. Det är ansett växer långsamt och kan ta flera år att täcka önskat område.

Instruktioner

•Locate en plats i landskapet för plantering blå matta enris som är mycket väldränerad och tar emot minst sex timmars fri solljus varje dag. Blå matta juniper växter är känsliga för svamp och mögel sjukdomar eftersom de växer nära marken så solsken och god luftcirkulation är viktiga för överlevnaden. Blå matta enbuskar kommer att dö om de planteras i en låg plats där vatten är fortfarande efter ett regn. Den valda plantering område ska placeras där det finns inga människor eller djur gångtrafik.

•Space blå matta juniper växter 3 feet isär för fullständig täckning.

•Plant blå matta enbär i native jord utan ändringar med kompost eller gödselmedel eftersom växterna måste anpassas till infödda smutsa. Plantera blå matta juniper växterna på samma djup de planteras i behållaren. Tillsätt vatten i jorden som den är placerad i plantering hål så det är inga luftfickor kvar kring rötterna av växter. Eftersom du inte kommer att kunna se på grund av tjocka växternas tillväxt, Använd dina händer för att nå genom trädgrenar och känsla runt växter så att området runt rötterna är helt fylld med jord.

•Spread 2-till-3 tums lager av kompost under tillväxten av den blå matta juniper genom att försiktigt lyfta armar och ben. Sprida mer kompost över hela området där den blå matta juniper kommer att växa. Mulch inte bara bevarar fukt, men kontrollerar ogräs. Ta bort ogräs från inom tillväxten av en blå matta juniper är mycket svårt och skadar lätt anläggningen.

•Water som behövs för att hålla den blå matta juniper något fuktig under vegetationsperioden. Placera vattenkällan så nära rotzonen som möjligt att blöta ner rötterna utan att få bladverk våt. Våta blad inbjuder svamp och mögel sjukdomar som är ödesdigert för blå matta enris.