Hur man odlar Berry vinstockar från Berry frön

Hur man odlar Berry vinstockar från Berry frön

Inte många missa tillfället efter smak färska, lokalt odlade bär. Vissa förknippar den söta smaken av bär med summertime. Om du inte kan besöka en lokal plantskola eller gård för att plocka dina egna bär, prova växande dem själv. Växande bär från frö är faktiskt enkelt och ofta roligt att göra. Plantera dina berry vinstockar från frön är ett kostnadseffektivt sätt förse dig själv med färska bär.

Instruktioner

•Ta bort en handfull bär från en befintlig vinstockar i höst eller tidig vinter. Använda sekatörer för att skära av dem.

•Sätt i en ren kökshandduk eller hushållspapper på en disk eller tabell. Trycka ihop bär mot handduken. Om din berry har huden, dra bort för att exponera frön. Du kan sedan pressa den bär för att släppa fröna från dess insida. Bär utan skinn kommer att ge deras frön bort när klämde.

•Spread frön ut på handduken och försök att ta bort något kött eller massa som är fast på dem. Kör fröna under vatten att ta bort envisa material.

•Pour ett kornigt lera jord i en liten kruka med hål i botten. Du kan också använda en 8-oz. skum kopp med penna-stora hål i botten. Fyll krukan eller cup till toppen med jorden.

•Sprinkle frön på marken. Driva dem försiktigt i marken med fingrarna. Bara trycka dem i tillräckligt för att hålla sig till marken. Tryck inte dem ner på undersidan. Placera ett tunt lager av kompost över fröna och häll vatten i fartyget tills det rinner ur hålen. Sitt potten i en kall- eller skyddat område utomhus. Vatten marken när det verkar torrt.

•Transplant plantor till en annan pott när de utvecklar två eller tre uppsättningar av sanna blad. Sanna bladen är bladen som bildar efter den första uppsättningen inträffar. Gräva ett hål som är bara något större än vine's rötter. Placera vinstockar i hålet och täcka sina rötter med jord. Överför till en permanent hem följande vår. De flesta vinstockar föredrar sol och rika jord; men plantera dina vinstockar enligt vad din särskild berry föredrar.

Tips & varningar

  • Berry frön kan ta flera veckor att gro..