Hur man odlar apelsiner i ett växthus

Orange träd är vackra att växa och dessutom genom att plantera dem i ett växthus du har tillgång till färsk vitamin C och läcker citrus smak till hands alla tider på året. Apelsiner är en favorit citrus av många och ses som en symbol för kärlek i grekisk mytologi. De blanka bladen som gro från en citrus plantor startas i en liten kruka och kommer att växa full och frodig med minimal vård. Oavsett om du vill växa California apelsiner eller Florida apelsiner, använda dessa steg som en guide.

Instruktioner

•Decide vilken mängd orange du vill växa i ditt växthus. Du kanske vill beställa frön av en viss sort eller plantera frön från en apelsin som fallit ur ett närliggande orange träd. Det finns inget bättre sätt att hitta vilken sort du gillar bäst än att experimentera med växande olika frön. Genom att odla dem i ett växthus du kan experimentera med växande olika typer den året runt och kan hålla alla dina frön, jord och krukor i en temperatur kontrollerade området bidrar till omplanteringen.

•Fyll medelstora krukor med bra dräneringshål i deras bottnar med bördig jord. Använda marken med en bra mängd humus och Lägg en stor handfull ren sand varje pott som är ca 10 inches i diameter.

•Water löst packade jorden innan plantering din frön. Plantera dina frön minst en tum under ytan av jorden. Om använder liten liten krukor, är ett frö i en 2-tums pott bra. Om du använder större krukor kan du plantera upp till fem eller sex frön i en 10-tums pott men se till att ge dem varje eget utrymme. Dessa kommer att behöva transplanteras i singular krukor senare.

•Placera krukväxter orange frön i en solig del av växthuset. Om det är dåliga sedan använda en ljusna eller en 100 Watts glödlampa overhead, närmare än 3 fot över fyra timmar om dagen. Se till att temperaturen inte understiger 40 grader Celsius i växthuset. Vanligtvis är detta inga problem på grund av den genomskinliga strukturen i växthus; de låter solen naturligt värma hela kammaren. Men om du bor i en extra kall zon sedan placera en rymden värmare i ett hörn av ditt växthus utan växter kan ge dina växter extra skjuts de behöver. Välkyld föredrar en temperatur på minst 50 grader.

• Håll jorden fuktig medan frön gror med den vattenfyllda sprayflaska. De ska gro inom tre till fyra veckor. Växthus är en idealisk plats att odla citrus inomhus eftersom de naturligtvis samla kondens. Om du har tur nog att ha ett växthus utrustade med sprutor från taket som går ut på en timer då är dessa ganska bra också.

•Water växter men inte låt rötterna sitter i stillastående vatten. Låt bladen växa under minst sex månader innan du börjar att trimma dem.

•Transplant alla plantor som har grodda i små krukor till större när rötterna är starka nog att flyttas och är förgrenar sig nästan lika bred som potten. Detta kan göras direkt i växthuset. Väntar på sex månader är en lämplig tid. Orange träd kan växa från 8 till 25 fot höga beroende på sort och odlingsförhållanden. Beroende på hur högt ditt växthus är kan du behöva hålla dem på en viss höjd en gång full ökat med beskärning och trimning men apelsinträd inte behöver mycket beskärning. När träden är etablerat växer de bäst i stora baljor.

•Vrid dina växter från tid till annan om du behåller växa lampor i ditt växthus under vintern som är på en särskild sida av växterna. Växterna att växa att luta sig mot ljuskällan, så vrida dem håller dem ännu. Kluster av fyra till sex vita blommor kommer att blomma innan tillväxten av frukt.