Hur man odlar Allium

Vem skulle ha trott att något känt som dekorativ lök kan vara en vacker och unik blomma? Tja är de. Kallas även Allium, denna perenna lampa är från samma familj som omfattar ätbara lök, vitlök och gräslök. Allium producerar en rundad explosion av blommor från en enda stam, nästan som något du kan förvänta dig att se i en Dr. Seuss bok. Finns i färgerna vit, gul, rosa, lila eller blå, sorter av Allium växa från åtta inches tall till tre fot eller mer. Lämplig för USDA zoner 4 till 8.

Instruktioner

Hur man odlar Allium

• Välj platsen för Allium. De behöver en väldränerad plats och trivs i full sol, men tål ljus skugga. Mindre växande anläggningen fungerar bra i rock trädgårdar, medan de högre sorterna är lämpliga för mellersta till baksidan av gränser. Var noga med att plantera den längre Allium bakom andra växter som kommer att hjälpa dölja deras bladverk.

Allium •Plant i höst. Förbereda platsen genom att lägga till massor av skämda gödsel eller kompost. Testa jorden och lägga till en dressing av kalk för att gör marken. Djup lökarna planteras kommer att bero på storleken på lampan, men allmänt plantera dem på ett djup som är tre gånger deras höjd. Plantera med den spetsiga sidan av kolven uppåt. Vatten att bosätta sig i lökarna.

•Titta på för blomman att börja bilda knoppar, runt April. På den tiden, gäller en hög kaliumklorid flytande gödselmedel med blommor. Vatten under torrperioder, men låt aldrig jorden att bli torrt. Sluta vattna helt efter Allium hållplatser blomning.

•Kapa Allium ta inomhus när ungefär halva blommorna är fullt öppna. Dessa blommor pågå en lång tid i en vas med vatten. Efter Blom falla, Använd resterna i en torkade blomsterarrangemang.

•Titta på för svampsjukdom rost som orsakar orange pustler på bladverket. Dessa växter kan inte räddas och förstörts för att förhindra att svampen sprids. Hög kaliumklorid gödselmedlet hjälper till att öka den Allium motståndskraft mot svampen.

•Kapa bort förbrukade blomma stjälkar. Alliums blad börjar dö innan den blommar är avslutad. Det är därför det är bäst att plantera dem bakom andra blommor. Dela upp överfulla Allium i höst. Lyft lökarna och återplantera omedelbart.

Tips & varningar

  • Kolla garantin och återvända politik av plantskola, trädgårdsarbete centrum, katalog eller trädgårds hemsida du köpa lökar från. Vissa har ett ett års garanti och kräver att du har kvitto, sjöfart faktura eller transportetikett. Michigan lampa kommer att garanterar sina anläggningar för livet och ersätta växterna eller återbetala dina pengar så länge du trädgårdsskötsel.