Hur man naturligtvis anläggningen Goldenseal rottrådar

Hur man naturligtvis anläggningen Goldenseal rottrådar

Goldenseal (Hydrastis canadensis) är en av de mest populära örterna i USA. I 1997 anges i konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter goldenseal hotas av utrotning. Plantering goldenseal naturligt i skogsområden i dess infödda eller liknande Habitat hjälper till att öka sitt antal. För att starta din egen koloni goldenseal, plantera friska rottrådar tidigt på våren när marken tinar. Anläggningen i lövträ står där träden ger skydd och leaf kullen ger kompost.

Instruktioner

•Rake leaf kullen från goldenseal plantering område. Släng inte det. Om det finns inga blad på sajten, gå vidare till steg 2.

•Ta bort alla växter från goldenseal sängen. Gräva upp växter att ta bort sina rötter eller spraya området med en icke-selektiv herbicid. När plantorna är döda, gräva dem upp. Läs herbiciden etiketten noga och följa alla väntande period rekommenderas innan plantering området.

•Till jord till ett djup av 6 inches med en hand rorkult. Dra upp eller beskära några små trädrötter som du stöter på. Gräva runt några stora trädrötter.

•Plant varje goldenseal rootlet i hål att 3/4-tums djup och 8 inches isär och från alla stora trädrötter.

•Spread leaf kullen tillbaka över plantering område. Enligt North Carolina State University växer goldenseal bäst under 3 till 4 inches av lätta organiska kompostmaterial. Om det finns inga löv eller otillräcklig blad, kompost området med en ljus marktäckning (löv, halm eller sågspån) att nå lämplig höjd.

•Water goldenseal rottrådar med 1 tum vatten. Placera en regnmätaren på marken nära området plantering för att mäta hur mycket vatten du ge goldenseal. De behöver inte mer extra vatten om det inte finns mindre än 1 tum av regn i en vecka.

•Minska kompostmaterial täcka till 1 till 2 inches tidigt på våren. När goldenseal groddar och producerar plantor med två blad, ersätta det kompostmaterial lagret över sängen utan att täcka växterna själva.

Tips & varningar

  • Inte alla skogsområden är lämpliga för goldenseal tillväxt. Skogsområden med en liten mängd undervegetation har rätt mängd skugga. Om det finns ingen undervegetation, finns det för lite solljus penetration. Tjock undervegetation är en indikation på att det finns för mycket solljus penetration för goldenseal att överleva.
  • Om du har aldrig vuxit goldenseal i området, kan en markprover vara i ordning. Goldenseal behöver näringsrik väldränerad jord med ett pH-värde mellan 5,5 och 6,5.
  • Goldenseal är svårt att växa i trädgården. Du måste hitta en skuggig trädgård tomt eller ge konstgjord skugga via en skugga trasa.
  • Goldenseal behöver väldränerad jord att växa. Aldrig plantera den i en plats där det står vatten tre till fyra timmar efter ett hårt regn.