Hur man Mortise gångjärn på en Standard innerdörr

Hur man Mortise gångjärn på en Standard innerdörr

När du installerar innerdörrar, kan du behöva mortise dörrarna för att acceptera gångjärnen. Även om vissa ersättning dörrar levereras med en färdiga instickslås, mest solida trä dörr blanks inte. Instickslås kan gångjärn blad sitta spola med dörren i stället för ovanpå dörren. Du kan själv mortise gångjärn med en skarp stämjärn.

Instruktioner

•Measure där du vill installera gångjärnet på dörren. Om du ersätter en dörr, mäter den gamla instickslås platsen och markera platsen på nya dörren. Detta sätt kan du återanvända den instickslås i befintliga dörrkarmen. Åtgärd 5 inches från toppen av dörren för övre gångjärnet om detta är ett nytt program. Nedre gångjärn är vanligtvis 10 inches från botten av dörren.

•Placera gångjärn blad på kanten av dörren på gångjärn plats mark. Använd en syl eller verktyg kniv för att spåra konturerna av gångjärnet på dörren. Du måste också spåra recess djup. Placera i slutet av gångjärn direkt bredvid platsen så att du laskning gångjärn slutet till dörren. Med gångjärn även med dörren, spåra under gångjärnet med en mattkniv göra djupet mark.

•Håll ett stämjärn i 45 graders vinkel på spårning Markera med den avfasade sidan pekar på insidan av spårning. Knacka på mejseln med en hammare tills mejseln skär ner till djup märket på sidan.

•Lift upp mejseln och flyttar den 1/4 tum fram och knackar på med hammaren. Fortsätta scoring området gångjärn på dörren varje 1/4 tum tills du poäng hela området.

•Flytta mejsel vid sidan av dörren och börja mejsling ut skräp, start vid djup märket. Klicka på slutet av mejseln med hammaren och skåra skräp kommer från instickslås-området.

•Sand området instickslås med en medium-slippapper till gör det smidigt.

Tips & varningar

  • Du kan lägga till shims mellan gångjärnet och instickslås om du oavsiktligt skär instickslås för djupt.