Hur man monterar Storm fönsterluckor

Hur man monterar Storm fönsterluckor

Efter den katastrofala orkansäsongen 2005 beslutat många mexikanska och sydöstra Atlanten seglar utmed kusten invånare att investera i orkanen fönsterluckor eller storm paneler. Florida och andra stater med havet kuster omprövat sina byggnormer, och några har gjort ändringar i typ av skydd som krävs i områden som hotas av orkaner. Storm paneler är inte bara för den sydöstra kusten, dock; många husägare i områden där tornados eller häftiga regn är vanliga har också investerat i dessa stålpaneler byggd för att passa inuti ramarna i windows att minimera skadorna.

Instruktioner

•Inköpt fönsterluckor som överensstämmer med din lokala byggnormer. Många "speciella" fönster glastyper och plantage och Bahama (även kallad "Florida" eller "Europeiska") fönsterluckor ge ett visst skydd men överensstämmer inte med aktuella koder. Delstaten Florida och många kommuner uppdaterat sina byggnormer efter orkaner Andrew och Hugo.

•Installera spår bultar i montering spår och säkert spåra dem med bricka och vingmutter på den yttre ytan av montering om panelerna kommer att bifogas med vingmutter hängare bultar. Om panelerna kommer att hänga på dubbel-gängade hängare bultar, först installera montering barerna på väggen.

•Ø hål, rensa ut sågspån eller murverk damm och som ankare i väggen med ankare uppsättningar att installera monteringsdetaljer. Riktningar varierar med panel modeller, men många använder "F" eller "H" spår. De flesta luckor använda lång gångjärn eller "C" spår. Panelerna allmänt montera på väggen runt fönsterkarmen, och de flesta fönsterluckor montera genom insidan av fönsterkarmen in i väggen under. Mått innan borrning för att se till att spåret blir nivå och panelen eller slutaren kommer hänga med väger jämnt fördelade längs monteringsdetaljer.

•Sätt monteringsdetaljer i väggen runt fönstret eller inuti fönstret ramen genom att köra bult genom spåren i väggen ankare. Kontrollera med en snickare nivå som du kör i bultar att se till att spåret sitter nivå. Om ramen använder dubbel-gängade hängande bultar för panelerna, installera dem med en borr med en vingmutter förare genom spåren.

•Installera panelerna för att vara säker att allt passar. Tid att göra justeringar är nu, inte när orkanen varningar går. Ta bort paneler och lagra dem med vingmuttrar eller andra monteringsdetaljer fäst i en plastpåse.

Tips & varningar

  • Investera i mässing eller annan stark, rosttrögt maskinvara för din storm paneler och fönsterluckor. Gångjärn, bultar och skruvar kommer att lida största stressen.
  • Panelerna kommer ofta utan monteringsdetaljer, men en lista ingår alltid montering anvisningarna förklarar vad som behövs för olika typer av byggnader. Trottoaren bultar och däck skruvar fungerar fint för viss konstruktion, men vissa typer av konstruktion kräver speciella bultar upp till 6 inches lång.
  • Om din fönsterbrädan sträcker sig efter djupet av panelen storm, spårar användning 2 - eller 3-tums "bygga ut" montering för att täcka fönstret eller montera panelen vertikalt.
  • Passform är viktigt med storm paneler för kraftiga vindar kan arbeta under minsta förhöjning och dra panelerna från väggen. Var noga med att ge tillverkaren noggranna mätningar och all information om fönsterbrädor eller fönstret djup som kan vara till hjälp i att bygga de mest lämpliga panelerna för windows.