Hur man mäter för en kappa

Att göra din egen veckat gardinkappor är ett sätt att klä upp Fönstren i ett rum samtidigt lägga till ett litet intresse och beskriver att gardinkappor. Att göra veckade gardinkappor är relativt enkelt, men du måste veta hur man mäter för en kappa så du vet exakt hur mycket tyg att köpa. Efter du har mätt dina fönster kan du göra lite matematik och vara redo att bege dig till tygaffär.

Instruktioner

•Bestäm hur djupt du din gardinkappor från gardinstång eller i fönster hölje nedåt. Vanligtvis kommer att en kappa släppa ner 12 till 16 tum eller en tredjedel av fönstrets längd. Lägga till 4 inches i detta avstånd. Detta kommer att möjliggöra en tum för nedre fållen och 3 inches för top rod ficka eller montering styrelse.

•Measure bredd på ditt fönster inuti höljet om använder en montering ombord, eller åtgärd från ena änden av gardinstång till den andra att hitta bas bredden du arbetar med. Bestämmer du hur långt ifrån varandra varje veck i inches och dela din bas bredd av detta nummer för att hitta hur många veck du kommer att göra.

•Multiply antal veck valance kommer att ha 5 inches och lägga till denna summa till ditt fönster eller rod bas bredd. Lägg till 2 inches i denna mätning för en 1-tums fåll på varje sida av valance. Om du har omlott stavar, sedan mäta avståndet från väggen till gardinstång, kallas returen, ansikte och multiplicera detta avstånd med två. Lägg till detta belopp av retur till din totala, om tillämpligt.

•Använd totalen du kom med i steg 3 att köpa mängden tyg du behöver. Klipp tyget är djup mätning beräknas i steg 1. Detta bör ge dig en solid bit tyg att arbeta med för att skapa din kappa.

Tips & varningar

  • Om du dressing flera fönster, måste du köpa nog av tyget du använder för att täcka alla fönster. Beroende på djupet av din gardinkappor kanske du kan göra två till fyra gardinkappor från en bit av 54-tums hela tyget skär till den längd du behöver.
  • Överväga att också köpa tillräckligt tyg att göra matchande kuddar eller att klä stolar för att skapa en färdig look i rummet.