Hur man mäter elektriskt motstånd

Resistans är mätning används för att fastställa flödet av elektrisk ström och hur mycket det flöden hindras. Detta är ett vanligt test som används vid felsökning av olika elektroniska problem. Det viktigaste att komma ihåg när man testar för resistens är att kraften till objektet som ska testas alltid OFF. Här är hur du kan mäta resistans.

Instruktioner

•Innan du gör testet ska du slå av strömmen till vad du ska testa. Om du inte du ytterligare kan skada din utrustning och möjligtvis din multitester.

•Det bidrar också till att ha en förståelse för vad det förväntade motståndet bör vara i utrustningen du planerar på att testa. Om det är en resistor, kan sedan de färgade ringarna ge dig en uppfattning om vad motståndet bör vara. Du kan också kontrollera det i dokumentationen som följde med din utrustning.

•Ställ in multimeter att läsa ohm. Denna inställning ger en figur som liknar en "O" med fot, annars känd som Omega-tecken. Om din testare har många inställningar under avsnittet ohm Välj det intervall som är dimensionerade för din utrustning. Till exempel om motståndet du testar är uppskattat på 270k ohm, kommer sedan du att ställa in din testare att läsa inom detta intervall på inställningen ratten.

•Med dina tester in och strömmen, touch en sondens spets till ena änden av motståndet och andra sondens spets till den andra änden, se till att hålla kontakt på metalltråd element.

•Den tester bör nu läsa motståndet av motståndet. Du kommer att märka att utslaget kommer att förändras från oändlighet till vad motstånd läsningen är på motståndet. Om motståndet är dålig, sedan får antingen du ingen läsning eller en olika motstånd läsning än vad det är betyget.

Tips & varningar

  • Aldrig testa motstånd med strömmen på.
  • Kontrollera alltid att du har dina tester ange korrekt läsa ohm vid testning för motstånd.