Hur man mata en gummi träd växt

Hur man mata en gummi träd växt

Med sin stora, blanka, mörkgröna blad är gummiträd växten (Fönsterfikus) en av de mest kända och allmänt odlas av alla krukväxter. En tålig växt, gummiträd är ett bra val för inomhus trädgårdsmästare som inte gillar att spendera en massa tid tjafsa med sina krukväxter. Dock kommer att en regelbunden gödning regim hålla gummiträd friska och glada.

Instruktioner

•Feed gummiträd anläggningen var tre till fyra veckor under våren och sommaren. Dagarna är långa och gummiträd växten växer aktivt sedan. Använd en bra kvalitet, vattenlösliga krukväxt gödselmedel, men blanda det bara för att halva styrkan anges på förpackningsetiketten.

•Kapa ner på mängden gödsel i slutet av augusti eller September, när anläggningen går in i sin dvala. Foder gummiträd plantera var tre till fyra veckor som vanligt, men använder en svag gödningsmedel lösningen spätts till endast en fjärdedel styrkan föreslog på förpackningsetiketten.

•Withhold gödsel helt mellan oktober och januari, när dagarna är kortare och anläggningen är i sin vilande Stadium. Återgå till en fjärdedel styrka gödselmedel lösningen när du märker tillväxtfas, vanligen i februari. I April, öka gödselmedel blandningen tillbaka till halv-styrka, och fortsätta det regelbunden utfodringen schemat för våren och sommaren.

•Placera gummiträd plantera ljust, men Undvik att sätta den direkt i ett soligt fönster, som kommer att vara för hård. Ett bra ställe för trädet är tre till fyra fot från ett ljust fönster eller i ett fönster med en mycket tunn gardin.

Tips & varningar

  • Titta efter tecken på att du kan alltför gödsling gummiträd växten--växten sjunker dess nedre blad, eller tips på bladen blir gula. Om detta händer, späd gödselmedlet till en svagare lösning, så lite som en tiondel styrka. Gummiträd växter inte tunga matare, och för lite gödsel är bättre än för mycket.