Hur man målar på en Budget

Ett nytt lager färg är ett bra sätt att fräscha upp eller ändra utseendet på ett rum, men detta projekt kan snabbt bli dyrt. Om du är på en stram budget, kan du vara ute efter några genvägar att göra detta projekt mindre av en börda. I allmänhet är det bästa sättet att minska kostnaderna är att göra din färg förra som länge som möjligt och att använda så få gallons du kan. Det finns tips som kan hjälpa dig med kostnaden för en måleriprojekt.

Primer

De färre lager färg du använder, desto bättre. Om du drastiskt ändrar färgen i ett rum, är ett bra sätt att minska kostnaderna att använda en kvalitet primer först. Primer har praktiska egenskaper, inklusive möjligheten att bättre dölja reparationer innan du färg. Det kan också hjälpa täcka eventuella tidigare lager färg, vilket gör det möjligt att använda färre skikt med den nya färgen. Prova att använda en tonade primer om du har en mörk eller rik färg färg, vilket kommer att göra ett ännu bättre jobb med att minska det nödvändiga antalet rockar än vanligt vitt.

Sheen

Glans av den färg som du använder kan faktiskt påverka hur många lager du behöver för god täckning. Platta eller Matt färger har oftast en högre andel av pigment i blandningen än andra sheens och så dessa pigment täcker tjockare än andra typer. Eftersom du behöver färre rockar, behöver du mindre färg. Platt färger också dölja brister i väggen fint. De är inte lika tålig eller tvättbara som andra typer och är inte mycket resistent mot fukt, så du kanske vill en något högre glans, som ett äggskal eller satin färg, om detta är ett problem för dig.

Rengöring

Även om det kan tyckas ha ingenting att göra med målning, skrubba dina väggar långt innan du målar, och reparera och sand om det behövs. Ju renare dina väggar är och bättre form de är i, desto bättre färgen kommer att följa och mindre färg du behöver. Detta gäller särskilt om du har fet eller fet fläckar på en vägg, ett fenomen som är gemensamma för kök i synnerhet. Använd ett rengöringsmedel med ett avfettningsmedel för bästa resultat.

Verktyg

Om du behöver stoppa målning för dagen, är chanserna bra din pensel eller roller håller fortfarande vissa perfekt användbara färg. I stället skölja det och sätta den färgen i avloppet, vira in den pensel eller roller i plast och sedan lägga den i frysen. Låt det varma upp nästa gång du måla, och lite färg kvar på verktyget kommer att kunna användas. Denna metod även hindrar dig från att av misstag låta färgen torka på dina verktyg, förstöra dem och kostar dig pengar. Inte frysa burkar färg, dock, eftersom detta kommer att förstöra färgen. Stäng locket tillbaka på ordentligt för att skydda lacken tills du börjar igen.