Hur man målar krukor

Hur man målar krukor

Terrakotta blomkrukor, med sin rika, jordnära färg, är de vanligaste krukor används för hushållsväxter. Med enkel användning av färger och mönster, kan du dock lägga till djup, textur, färg och vackra bildspråk att berika utseendet inte bara av blomma eller anläggningen rymmer men hushållet i allmänhet. Utforma och måla en pott är en rolig, billig hobby. Instruktionerna för hur man målar en växt pott.

Instruktioner

•Wash av potten. Se till att rensa bort all smuts eller prislappar av skura potten i varmt vatten. Låt krukan torka helt innan du tillämpar färg.

•Välj en färg som ska användas som ett underlack. Krama din färg färger på en plast plattan. Om målning himmel bakgrund, använda blå som en bas färg och lägga mörkare nyanser som lila eller marinen att ge färgen på himlen lite djup. Om din färg är för tjock, sedan tunna ut med lite vatten. Använda skum borste för att tillämpa ett lager färg runt utsidan av potten. Måla ca 1 tum ned i inre av potten. Måla inte den nedre delen av potten för dränering. Applicera två till tre skikt och vänta på färgen att ställa.

•Paint en design på din anläggning potten. Detta kan antingen vara handmålade med en konstnärs pensel eller kan målas på med schabloner. Uteplats färg och stenciler kan hittas på någon konsthantverk butik. Uteplats paint är en väderbeständig, akryl-baserad färg som följer väl terra-cotta krukor, förmåga att anpassa sig till förändringar i temperatur utan skador. Använd ett andra lager av färg, om det behövs. Låt den färgen torka helt, vilket kan ta flera dagar.

•Spray två eller tre skikt med akryl tätningsmedel på din pott. Detta kommer att försegla i din färg. Vänta på varje pälsen torka innan du använder ett annat lager. Akryl tätningsmedel kommer i Matt och blank finish. Tätningsmedlet kombinerat med uteplats färgen gör potten väderbeständig och gör det enkelt att rengöra någon överflödigt smuts från potten.

Tips & varningar

  • Textur kan läggas till genom att använda ett underlack och sedan använda en metall borste för att skrapa bort färg att avslöja lergods potten färg. Hela potten behöver inte täckas i paint. Måla bara delar av potten kan lägga till ett unikt och dekorativt utseende.