Hur man målar ett rum och plocka färger för väggar och socklar

Måla ett rum är ett spännande sätt att uttrycka utåt hur vi känner inombords om utrymmena som vi bebor. Tyvärr är att kunna föreställa sig lack en sak, medan faktiskt få färgen på väggarna är en annan. Måla ett rum och att välja färger för väggar och socklar är lättare när du förstå några grundläggande färg samordnande principer och professionell målningstekniker. Det svåraste steget i denna process är helt enkelt att göra beslutet att börja.

Instruktioner

• Besök din lokala färg utbudet lagra och välja en mängd olika färgrutor, väggfärgen såväl för bottenplatta färg. Luta en färgruta du vill ha på bottenplatta på dess övre kanten och sedan tejpa vägg färger på väggen så att färgerna träffas där vägg ytan möter upp med den övre kanten av baseboard. Detta ger dig en enkel idé av effekten av kombinerade färger. Den vanliga trenden är att måla baseboard vita, inramning i mörkare färgade väggen, men det finns inga regler här. Blanda din färgrutor om du vill se om du hellre vill ha baseboard vara mörka och väggen lättare. Överväga vilka färger som matchar eller komplettera de möbler som du använder för att möblera rummet och mattan.

•Välj en glans en gång du har beslutat om färgerna. Använd en satin eller halvblank glans på baseboard gör det lättare att ta bort repor och sedan använda en platt, äggskal eller satin på väggar och tak. Om du målar rummet är ett kök eller badrum område med en högre nivå av trafik och fuktighet, använda en satin eller halvblank på väggarna. Mäta vägghöjd och längd avgör ytor så att du vet hur mycket färg du behöver köpa för att göra jobbet. Multiplicera höjd längd och som kommer att ge dig totalen kvadratfot. Paint täckning varierar beroende på sheen och kvalitet färg du köper. Om rummet och bottenplatta du ska måla har aldrig målat innan, måste du köpa ett tillräckligt utbud av primer också.

•Mask golvet utanför genom att köra två-tums band runt golvet omkretsen intill baseboard. Kör fingret längs bandet kanten bredvid baseboard, hålla sig bandet till golvet men lämnar den yttre kanten av bandet lös. Lägga plast eller tyg drop dukar på golvet och stoppa in kanterna under den lös kanten av band och följa bandet till golvet och släpp med fingrarna. Ta bort eluttag skydd med en platt-head skruvmejsel som någon hårdvara eller armaturer som är i vägen under målningen. Flytta möbler från rummet om möjligt; annat sätt placera det i mitten och täck den med en drop tyg eller plast.

•Paint bottenplatta med en 2-1/2" pensel. Tvätta din pensel och sedan använda den för att måla vägg och tak hörn, måla minst sex inches ut från hörnen. Detta kallas "skära" väggen och taket och detta gör att du kan rulla i taket med en roller utan att krossa de roller nap in i hörnen. Skär i botten av väggen längs den övre kanten av målade baseboard med pensel, med den raka linjen av systemkortets som en guide.

•Roll tak och väggar med en 12-tums roller, 1/2-tums nap och en förlängning pol. Infoga en metall hängande hink skärmen i hinken. Detta kommer att sitta mot insidan av hinken och du kan trycka på rullen mot det att justera mängden färg på rullen. Häll din väggfärg i en fem-gallon hink och doppa dina roller i färgen och det av mot skärmen. Rulla en rulle bredd från toppen av väggen längst ned i väggen i taget. Överlappa andra passet en tum eller två i den tidigare roller passera, blandning av ludd skapad av ojämn färg på rullen. Måla alla väggar och tak. Låt färgen torka. Om du är nöjd med utseendet på en kappa, ta bort maskeringstejp och ersätta elektriska omslag och andra ljus eller hårdvara armaturer. Annars ett andra lager och låt torka.