Hur man målar en utomhus paraply

Hur man målar en utomhus paraply

Om din utomhus paraply har sett bättre dagar, försök att inte oroa dig. nästan allt kan vara nytt liv med en färsk färgskikt och ditt paraply är inget undantag. Så snarare än att kasta bort det och köpa en dyr ny, kan du förvandla ditt paraply för en bråkdel av kostnaden med några burkar sprayfärg. Den största utmaningen i detta roliga projekt bara kan vänta på rätt dag att göra det utomhus.

Instruktioner

•Vänta tills en dag med en måttlig temperatur och låg luftfuktighet – varken för kallt eller för varmt-- och lite eller ingen utomhus bris att börja arbeta på ditt paraply. En dag utan full sol, eller en som är halvklart till mulet, kommer att bidra till att färgen torkar jämnt och inte baka på ditt paraply.

•Dismantle paraply och pole så du arbetar med endast den övre halvan av paraply, och på en höjd som gör att du kan nå den och flytta runt den med lätthet. Du skulle kunna ställa paraply i montern, eller du kanske har att säkra det i ett skruvstäd. I värsta fall, och beroende på din längd, kan du behöva hålla en stege händig att nå de högsta delarna av paraply. Hursomhelst, paraply bör i ett utsträckt läge och att tyget inte är bunden, skrynkligt eller överlappas.

•Wash paraply med ett milt diskmedel, kallt vatten och en svamp. Ta bort mögel, fågelspillning eller andra svåra fläckar med en borste. Torr paraply med trasor och låt det lufttorka helt.

•Täcka någon klippa på paraply med målartejp. Applicera ett skikt med en oljebaserad spray primer till paraply. Primern hjälper kommande färgen håller sig till ytan, oavsett om det är plast eller duk. Låt primern torka ordentligt.

•Använd ett första, tunna lager spray färg till paraply genom att arbeta i små delar av omkring 2 fot torget från toppen av paraply längst ned och från vänster till höger. Hålla färgen kan på ett avstånd av cirka 10 till 12 inches från paraply och i nästan ständig rörelse, såvida du inte har att klättra på en stege då och då för att nå de högsta delarna av paraply. Oroa dig inte om du ser små, ojämna fläckar av färg på denna punkt. Ett andra skikt av sprayfärg balanserar nästan alltid ut sådana brister. Låt denna första rock torka ordentligt. Beroende på temperatur och luftfuktighet, bör paraply vara redo för ett andra skikt i en eller två timmar. Men kontrollera anvisningarna på sprayfärg kan för att vara säker.

•Inspect paraply för några områden, såsom sprickor, som du kanske har missat helt. Spraya dessa först och låt dem torka innan du använder andra lagret av färg på samma sätt att du använt den första rocken - arbetar i små delar och hålla sprayfärg kan i nästan ständig rörelse.

Tips & varningar

  • Det kan vara frestande att radikalt ändra färgen på din utomhus paraply, men kom ihåg att om du inte vill att prep och måla undersidan, också, det kan vara bättre att hålla sig med en liknande färg.