Hur man löser fuktiga källarväggar

Hur man löser fuktiga källarväggar

En blöt källare är en indikation på ett dränering problem utanför grunden för ditt hem. Om de lämnas därhän, kan du sluta med skada till ditt hem och allvarliga hälsoproblem från mögel. Det enda sättet att permanent lösa dina fuktiga källarväggar är att vattentäta dem från utsidan av ditt hem. Det är enklast att göra detta under den ursprungliga konstruktionen av ett hem, men det kan göras till alla hem när som helst. Det kräver en hel del back-bryta labor, så åtar sig jobbet bara om du kan fysiskt. Du kan också ringa in några vänner att hjälpa.

Instruktioner

•Ta bort alla stiftelse växter i ytterkanten av ditt hus där du ska gräva. Försök att spara dem om möjligt så att du kan plantera dem. Skyffla smuts från din källarväggar tills du har ett dike runt grunden som är 6 fot djup och ca 10 fot brett. Helst bör du gräva diket till ett område som kommer att rinna vatten långt borta från ditt hus, men inte in i grannens trädgård.

•Trowel på ett lager av cement över sprickor eller hål i fundamentväggarna. Om dina väggar i källare är konstruerade av block, försegla alla murbruk lederna för att säkerställa att de förblir vattentäta. Om du har stora sprickor eller hål i väggen, kommer att du behöva ringa i en professionell för att reparera dem ordentligt.

• Fyll pumpen spruta med polymer fogmassa, och mätta stiftelsen väggar för att hålla dem vattentäta.

 rad diket med filt papper, kör det upp mot väggarna i grunden.

•Shovel ca 12 inches av tvättad grus i diket. Låg avlopp kakel ovanpå gruset och fylla diket med grus, lämna tillräckligt utrymme för matjord att plantera dina foundation växter. Täcka grus med ytterligare ett lager av filt papper. Spade i ett lager av matjord för dina växter, och använda hacka till lönegrad jorden så det sluttar från ditt hus. Det bör lutning 1/2 tum för varje fot ut till ett avstånd av 10 fot.

•Sätt gutter förlängare till rännstenen ner pipar och köra dem ca 4 fötter från ditt hus.

Tips & varningar

  • Gräva diket är ett rygg-övergången arbete. Du kan hyra en Bobcat eller anlita en entreprenör gräva diket för dig.
  • Bära handskar för att skydda händerna. Vid sprutning polymer fogmassa, bära skyddsglasögon och respirator.