Hur man limma Vinyl golv tillbaka ner

Den enda dåliga delen om att ha vinyl golv i ett rum är att en av dessa vackra kakel kan komma upp i hörnen och förstöra utseendet på en hel våning värt av plattor. Men, med lite lim och några grundläggande vet hur, du kan limma dessa plattor tillbaka ner och ange ditt vinyl golv tillbaka till vackra.

Instruktioner

• Rengör området under kakel grundligt. Ta bort smuts eller flisas lim från under lyft vinyl kakel. Var noga med att inte dra kakel tillbaka för långt medan du ren eller kan du sluta bryta eller riva hela kakel.

•Heat upp vinyl kakel med hårtorken. Om du har ett hörn som har kommit upp och självhäftande och vinyl kakel inte längre är flexibel, gälla även värme kakel och befintliga självhäftande tills det blir flexibla. Var noga med att inte bränna eller smälta kakel medan du arbetar. Dra tillbaka det redan lyft kanten av kakel ungefär en fjärdedel tum som du går.

•Ta bort eventuellt skräp samlas under nyligen utsatta området av kakel och kolla igen för att se till att hela ytan är ren, torr och varm.

•Använd värme till baksidan av kakel, samt till limmet på golvet, om limmet är fortfarande där. Om limmet är fortfarande bra, bara att det är tillräckligt varmt och tryck på vinyl kakel tillbaka på golvet.

• Använd lim enligt anvisningarna på den självhäftande paketera om befintlig limmet inte kommer att fungera för att limma kakel tillbaka ner till golvet med nya självhäftande vinyl.

•Använd tryck. När kakel har limmats på plats, hitta ett tjocka, tunga föremål att placera på kakel. Hitta något med en bred bas så det fördelar trycket jämnt på kakel så du inte slutar med en buckla (aldrig använda en stol eller bord ben. Det brukar fungera.).

•Tillåt vinyl kakel sitta i ungefär en timme. Ren häftmassa överskott 2 timmar eller mer senare för att förhindra att vatten eller andra produkter från blandning med det och ångra ditt hårda arbete.