Hur man limma LVL balkar tillsammans

Att veta hur man limma laminerad fanér virke (LVL) balkar tillsammans kan göra skillnaden mellan att skapa din egen trä mästerverk och ha en främling återskapa din dröm från dina minnen. LVL balkar är långa bitar av virke som vanligtvis används för grand fönster och breda dörröppningar. Med LVL träbalkar, måste du använda extremt självhäftande lim; inte med tillräckligt starkt lim kommer att orsaka din träkonstruktioner att kollapsa.

Instruktioner

•Pour super lim i ett paint roller fack, och sedan använda en paint roller för att insupa superlim. Enligt webbplatsen snickare böcker är Titebond den starkaste superlim på marknaden. Titebond II är stark och vattentät, medan Titebond III är stark och vattentät.

•Använd superlim till området där du vill limma balkar tillsammans. Limmet kommer att rulla på träytan som färg.

•Håll in knappen LVL balkar tillsammans för att säkra dem. Limmet är otroligt stark, men det kan ta 30 minuter till en timme att bond tunga LVL balkar tillsammans.

Tips & varningar

  • Värme kan torrlägga limmet snabbt; arbeta i ett skuggat område och håller sedan balkar tillsammans i solen för att torka limmet snabbt.
  • Du måste rulla superlim på snabbt, eftersom det kan torka snabbt. Om limmet har torkat, helt enkelt återställa superlim till samma område.