Hur man liggande på en solig sluttning

Hur man liggande på en solig sluttning

Landskapsplanering på solsidan har många utmaningar och mål: markerosion, bevattning, minskat underhåll, budgetåtstramningar, och, naturligtvis, estetik. En stor sluttande område kan vara mycket besvärligt att korsa för regelbundna trädgård underhåll, så att dina planer bör inkludera torka-toleranta växter som behöver lite vård. Du området för att snabbt fylla att undvika extra kostnader och ansträngningar för att installera marktäckning regelbundet. Lyckligtvis, det finns en lång lista med växter väl lämpade för dessa villkor och kan uppfylla dessa mål.

Instruktioner

•Installera stora stenar eller stenmurar och steg om din budget tillåter. Nivå nivåer med stödmurar är idealiska, men kan bli mycket dyrt. Strategiskt placerade stora stenar kan tjänar ett liknande syfte för mycket mindre pengar. För en mer budget-vänliga metod, använda liggande timmer och grus för att skapa steg och små terrasser. Någon av dessa element kommer stöd tillgänglighet, hjälpa till att hålla jorden från eroderar och tillhandahålla horisontella ytor för att fånga regn för växter. Anlita en professionell om dessa tekniker är bortom din spelstyrka. En investering av detta slag kommer att pågå på obestämd tid och öka värdet på din fastighet.

•Använd marken täcker som sprids på egen hand för att täcka ett stort område med mindre plantering. Buskiga markbeläggning idealisk dvärg för stora backarna inkluderar enar, cotoneasters, Stephanandra incisa "Crispa," smygande sumak (Rhus "Gro-low"), Mjölon (Arctostphylos uva-ursi), forsythia (Forsythia "Guld Tide") och wintercreeper (Euonymus fortunei "coloratus"). Dessa växer från 1 till 3 fot lång, och 5 till 15 fot bred. Några är vintergröna. De växer i de flesta delar av landet, men kolla amerikanska jordbruksdepartementet zoninformationen vara säker kommer det att växa i din plats.

•Skapa en rock trädgård för en liten lutning. Om lutningen är mindre och området är hanterbara i storlek, en rock trädgård med långsamt växande alpina växter, är sedums, dvärg barrträd och örtartade perenner en idealisk lösning. Det kommer att kräva mer underhåll än träd och buskar, men erbjuder också mer färg och intresse.

•Lägg till träd för mångfald och höjd. För ett litet område, kommer att ett enda träd visuellt bryta upp ett hav av groundcover och skapa en brännpunkt. För ett stort område, kommer att en grupp av träd hålla jorden i och minska mängden groundcover behövs. Vintergröna träd (spruce, Gran, tall, etc.) är väl anpassade för att växa på en solig sluttning.

•Inköpt unga, små växter för branta sluttningar--så att när du gräva ett hål, kan du infoga anläggningsnivå. Baksidan av jordklumpen bör finnas med betyget i backen. Framsidan av jordklumpen kommer att vara något högre än betyget, så fylla tomrummet med extra jord och en rock för att hålla den på plats. Det är avgörande att rotzonen och en liten beyond är nivån till fånga och rikta bevattnar till rotzonen. Du vill inte ha någon regn eller bevattning att köra ner för backen utan att få till rötterna. Du kan plantera nivå med större växter också, men det finns fler luckor och det är svårare.

•Calculate antalet växter och avstånd noggrant. Tillväxten beror på att viss anläggningen och markens kvalitet. Du växterna röra kanter i ungefär tre år. Tidigare än så och de är för nära och kommer att konkurrera om näringsämnen. Ytterligare är isär okej. Kanterna kommer så småningom att nå varandra, men under tiden du kommer att kämpa med kampen mot ogräs och/eller använda mer kompost.

•Mulch plantering området med 2 inches av strimlad bark. Detta kommer att behålla fukt och undertrycka ogräs. Mulching är nödvändigt tills din marken täcker har fyllt i.

•Water plantering området med soaker slangar eller andra metoder för långsam-droppbevattning. Detta är nödvändigt endast för det första året av plantering och under tider av extrem torka. Växterna anpassa sig till torra förhållanden.

Tips & varningar

  • För bästa resultat, plantera tidigt på våren så att växterna kan få fastställts före stressiga sommaren komma.
  • Fram till växterna fyller i, hålla ogräs. Om ogräs få etablerade tidigt, blir det svårare senare att ta bort dem när markbeläggning växer.
  • Euonymus fortunei "Coloratus" klassificeras som invasiv i vissa delar av landet. Om du använder den, se till att det har gott om utrymme att växa-- och övervaka dess gränser under de följande åren.
  • Om din sluttning är så brant att du inte kan navigera den säkert, måste du skapa steg och Tillträdesanordningar att komma runt.