Hur man lekmanna-Fire tegel

Om du har köpt en vedkamin för ditt hem eller workshop, kommer du behöva installera fire tegel före bränning upp enheten. Korrekt som fire tegel är avgörande för den effektiva driften av din vedspis. Sedan fire tegel är något ömtåliga och kan väga upp till väl mer än 100 pounds, packa många kamin tillverkare dem separat från kaminen. Om tegelstenarna är redan installerat i din vedspis eldstaden, kan du överväga att ta bort dem för att göra ditt trä spis placering lättare. När Kaminen är på plats och skorstenen röret anslutet, är du redo att lägga fire tegel.

Instruktioner

Sortera din tegel

•Dra på ditt arbete handskar och sprida ut några ark av tidningen på golvet nära den vedspis. Sortera fire tegel i grupper av liknande storlek och form och placera dem på tidningen, så vissa bitar är lätta att identifiera som du framsteg. Det kan finnas rektangulära bitar, några med slots klipp ut; fyrkantiga bitar; eller mindre rektanglar. Standard eldfast tegel måtten är 4 1/2 "x 9" x 1 1/4", så din tegel blir full storlek eller olika skära ner bitar.

•Välj ut baffel lappar, som ska installeras i taket i eldstaden. De är lätt identifieras genom deras perforerade, våffla-liknande utseende. Bafflar är utformade för att direkt och diffus värme för ökad effektivitet. Avsätt dessa.

•Kontrollera din vedspis manual för att se om det finns ett diagram för placering av tegelstenar. Se detta diagram när du fortsätter. Tänk på att fire tegel kommer att fastställas på ett sådant sätt att de kräver inget lim eller klister men är i hög grad hålls på plats av andra tegelstenar. Beroende på din kamin tillverkare, kan finnas parentes som måste skärpas efter att placera vissa tegelstenar; se din vedspis manual för detaljer.

Ange din tegel

• Starta genom att skapa rader av fire tegel på sidorna av eldstaden. Samråda med manuell diagrammet för att se om dessa tegelstenar bör placeras horisontellt eller vertikalt. Genom en lätt hand och en slicka av tålamod, kan du upprätta en solid grund för raden eller raderna ovan när du är klar med sidorna.

•Next, lägga tegel på den baksida väggen. De bör gå i på samma sätt sida tegelstenarna ligger (horisontellt eller vertikalt). Tvinga inte en åtsittande tegelsten på plats; prova dra sin granne ut att göra rummet och ersätt det noga.

•Ställ in taket förbryllar på plats. De kommer att behöva placeras på ett sådant sätt att de skyddas; konsultera manualens diagram för särskilda anvisningar.

•Lay golvet i eldstaden, arbetar från baksidan till framsidan. Om din vedspis har någon typ av aska låda mekanism, noggrant välja rätt tegelstenarna att passa så att mekanismen kan verka fritt (se diagrammet).

Hänskjuter, bild återstående elden tegel framsidan vedspis bredvid dörren. Din eldstaden är redo att fungera som effektiv bäst.

Tips & varningar

  • Om du byter ut icke-standardiserade storlek fire tegel och behöver klippa tegel passar, prova att använda ett murverk blad i din cirkelsåg eller en universell blad i din återgående såg för att skära.
  • När du behöver skära en fire tegel, bära lämplig skyddsutrustning. Aspirera bitar av fire tegel kan leda till respiratorisk sjukdom.