Hur man landskap trädgård gratis

En professionell landscaper kan debitera $ 30 000 eller mer till liggande en gård, beroende på storleken på partiet och använt material. Men med tålamod och kreativitet, kan motiverade trädgårdsmästaren skapa en grönskande reträtt till liten eller ingen kostnad. Naturligtvis vad du sparar pengar, du kommer att spendera i tid och arbete. Trädgården kan ta längre tid att fylla i och mogna, också, eftersom du kommer att använda små plantor eller frön. Förutom att spara pengar, dock, kommer du bli en expert trädgårdsmästare och en känsla av tillfredsställelse som en belöning för dina ansträngningar.

Instruktioner

•Read böcker från biblioteket på landskap design, om du är ny till trädgårdsarbete, att lära sig om design och anläggning placering, jordförbättring, växt urval och färgscheman. Att bli utbildade: skillnaden mellan en attraktiv, lättskött trädgård och en rufsig, oorganiserade röra. Delta gratis workshops erbjuds av lokala plantskolor eller community college. Prata med lokala förlängning kontor om trädgårdsskötsel förhållandena i ditt område och vilka växter kommer att frodas.

•Lay en slangen på marken för att avgränsa trädgård gränsar. Använd mjuka former snarare än skarpa vinklar för en tilltalande kantlinje. Ta bort all ogräs och skräp från trädgården. Skär sod med en spade och lyfta den ur vägen, ta så lite av smutsa med det som möjligt.

•Read lokalen annonser eller en online vill-ad webbplats. Många bönder och ranchägare ge gödsel bort gratis för den dragande. Låna en väns lastbil och plocka upp 2 eller 3 massor av gödsel. Välja ko, får eller alpacka gödsel över hästgödsel, om möjligt, eftersom hästgödsel tenderar att innehålla fler ogräsfrön.

•Spread 2 - till 3-tums lager av gödsel över smutsa. Gräva i det med en spade till ett djup av 8 inches, eller tills det under med en rototiller. Lägga till gödsel till en trädgård är ett billigt sätt att öka jordens textur och dränering och tillför näringsämnen. Den tid du spenderar ändring av marken kommer att spara pengar i framtiden eftersom dina växter kommer att växa snabbt och kraftfullt.

• Välj växter för din trädgård. Be vänner om du kan ha startar från sina trädgårdar när de delar växter. Vill ha annonser kan ibland lista gratis växter också. Välj växter det Rota enkelt och växer snabbt med minimalt underhåll, vatten och gödningsmedel. Många ettåriga och fleråriga växter sprids snabbt eller själv sår, fylla i tomma trädgård utrymmen. Några bra sorter att prova inkluderar dag liljor, vallmo, salvia, Shasta daisy och Jupiters skägg.

•Mulch din trädgård med arborister marktäckning att hålla nere ogräs och bevara fukt. Arborister mulch är en biprodukt av träd putsning. Grenar och kvistar är passerade en trä chipper skapa en trä kompostmaterial. Här kompostmaterial är inte säkerhetskontrolleras för kvalitet och kan innehålla stora bitar av trä. Dock ge arborister och samhällen ofta bort gratis.

Tips & varningar

  • Bygga din trädgård långsamt att sänka kostnaderna. Stora perenna växter är dyra på plantskolor, men ett paket av frön kostar mindre än $2.00. Blomfrön som ett billigt sätt att fylla din trädgård med blommor.
  • Om du verkligen motiverade, starta blommor inomhus i ett soligt fönster. De ska blomma snabbare och fylla i tomma utrymmen ännu snabbare.
  • Unga, bare-root träd är billig och växer snabbt. Köp dessa träd från en ansedd online-källa eller plantskola och hålla rötterna fuktiga fram till plantering tid.
  • Prata med en county extension office om jorden i din region. Universitet förlängning kontor erbjuder markprover för en avgift, men en förlängning officer kan ge dig en god uppfattning om vad som väntar när det gäller din jord. Fråga den förlängning officeren om smutsar i ditt område är vanligt alkaliskt eller surt, som näringsämnen vanligen saknas och om smutsar är allmänt lera eller sand. Svaren på dessa frågor kommer att informera vilka typer av växter du väljer.