Hur man landskap med bersåerna & pergolor

Hur man landskap med bersåerna & pergolor

En berså och pergola är två strukturer som kompletterar landskapet och ger skugga till områden av gården. Om du vill lägga till skugga i ett underhållande område, är en pergola en perfekt funktion att använda. Det blockerar solen och skapar en iögonfallande uppvisning i någon trädgård. En berså är perfekt i en trädgård, oavsett om du vill placera en liten bänk nedanför för en skuggig läshörna eller vill arbor att fungera som en farstun in i en trädgård retreat eller gångväg.

Instruktioner

•Placera en berså över en gångväg eller i trädgården. Arbors kommer i olika djup, så välj en som passar dina behov. För en dramatisk effekt, placera flera bersåer i en rad för att skapa en passage till en viss del av gården eller ge skugga över en gångväg.

•Täcka bersån med en blommande vinranka som wisteria, clematis, trumpet vinstockar eller kaprifol. Alternativt använda en full bladverk vinstockar som smygande fig eller murgröna täcka en berså. Placera buskar som lila, fjäril bush eller hortensia runt varje sida av arbor att införliva färg i landskapet.

•Plant blommande vinstockar längs varje post av en pergola att främja vertikal tillväxt upp till kapellet. Växter är unga, försiktigt Knyt ett snöre runt spetsen av ett klänge och knyt snöre runt inlägget tillväxtfrämjande en radbrytning. Förutom blommande vinstockar, växer lätt frukter och grönsaker som string bönor eller bär upp och runt pergolan.

•Placera buskar eller buxbom säkrar runt tre sidor av en pergola skapa ett privat underhållande område i landskapet. Införliva ytterligare färg till en pergola av blommande Amplar från takfoten längs alla fyra inlägg.