Hur man landskap med Agave Americana

Agave Americana är född i Mexiko och är en stor saftiga växt som växer bra i torka. Växten är toleranta mot mycket dåliga markförhållanden och anses en ökenväxt. Agave Americana kallas också talet anläggningen på grund av hur lång tid det tar för att blomma. I verkligheten, kommer att den blomma i ca 10 år och dör efteråt. De tjocka bladen är taggig och ordnade i en rosett. Anläggningen kommer att få ganska stora och har använts som avskräckande stängsel på grund av vassa törnen. Anläggningen är attraktiva odlad i stenpartier, xeriscapes och även medelhavsträdgårdar.

Instruktioner

•Consider vilken typ av trädgård du planerar och odling av varje område. Exempelvis kan agave sätta en perenn område men bara om perenner är allt torka-toleranta. Om du vattna växterna ganska konsekvent, frodas agave inte.

•Använd agave Americana i en öken trädgård med sandig jord och andra suckulenter och kaktusar. Den har en blåaktig grön färg som ser särskilt lockande bredvid växter med mindre gul-grönt bladverk. Sedum, sempervivum, timjan och andra lågväxande, värme-älskande växter gör intressanta marken täcker runt agave.

•Plant agave i en behållare. Agave stannar mindre i en pott än i marken, och du kan flytta den inomhus när temperaturerna är cool. Använda en terrakotta pott för att öka avdunstningen av överflödigt vatten. Placera den på en kruka dolly så kan du enkelt flytta agave. En blandning av hälften krukväxtjord och halva cactus jord ger ett bra odlingssubstrat för agave.

•Sätt agave Americana längs gränserna till din trädgård att lägga intresse och förhindra inkräktare. Tänk på att anläggningen kommer att växa 5 till 7 fot lång och 8 till 12 fot bred. Agave är inte lämpliga för USDA zoner 8A och nedan såvida du övervintrar det inomhus. Plantera ett kluster av två eller tre för en massiv och imponerande designschema i ett system för enkel torka-toleranta landskap.

•Kapa tillbaka blomman när det dör. Resten av anläggningen kommer att dö tillbaka inom kort, och du kommer att behöva ta bort den döda bladen eller skär ut valparna. De ursprungliga växten dör efter blomningen, men det lämnar bakom nya anläggningar att ersätta överordnat.