Hur man landskap Lady Banks Rose växter

Lady Banks rose, Rosa banksiae, är en spretig, nästan thornless buske som växer till 15 fot hög och så mycket som 30 fot över. Rosen har sitt ursprung i centrala och västra Kina och björnar små vita eller gula blommor på våren. Det gillar värme och tål lite saltstänk och torka när detta upprättats, om den föredrar fuktig jord. Den är härdig endast till US Department of Agriculture plant härdighet zon 8 och skadas av temperaturer under cirka 15 grader Celsius. Ger det stöd med en stark spaljé, pergola eller vägg eller låta den ströva över en sluttning som en marktäckare.

Instruktioner

•Välj en webbplats för Lady bankerna steg och har tillräckligt med utrymme för det spridning eller en betydande spaljé att stödja det i full sol. Även torka tolerant när etablerade, den behöver regelbunden vattning under de första två eller tre åren, så plantera den nära en kran.

•Dig ett hål en fot djupare än jordklumpen och dubbelt så bred. Spridda organiskt material 3 inches djupt över botten av hålet och blanda väl med marken inunder.

•Ta bort rose från dess behållare och spridning rötterna ut så mycket som möjligt, skära i små cirklande rötter om krävs för att uppmuntra rötterna att flytta in i den nya jorden, inte fortsätta växa runt i ett litet område. Som växten i hålet så att raden jord i behållaren är i nivå med trädgårdsjord ytan. Fyll runt rötterna med jord, trycka den in med fingrarna, och vatten också.

•Water igen när marken runt steg är torr på 1/4 till 1/2 tum djup, och fortsätta denna vattning regim för resten av växtsäsongen. Vatten regelbundet eller tillåta rose att torka ut lite mer i nästa år. Du kan minska vattnet betydligt året efter.

Tips & varningar

  • Prune detta steg efter det blommar på våren, och var inte rädd för att skära ned kraftigt. Om du knyta den till en spaljé, skapa en öppen ram och sedan klippa det tillbaka till de viktigaste grenarna varje år.
  • Lady bankerna rose är en stor, potentiellt överväldigande buske som kan täcka små träd. Ge det utrymme att sprida eller planera att beskära det tillbaka varje år.