Hur man lägger in fukt i luften hemma

Hur man lägger in fukt i luften hemma

Människor som lever i kallare klimat utsätts ofta för obehag av alltför torra inre luftar som kommer med uppvärmning av bostäder. Medan ett överskott av invändig luftfuktighet kan leda till mögel utbrott, fukt-deficient inre luftar kan leda till hudirritation och andningsproblem beror på torkade ut slemhinnorna. Dessutom kan en alltför torr inre luftar skada interiör hus under längre tid. Köper en befuktning enheten och göra några mycket små ändringar till din dagliga livsstil är allt som är nödvändigt för att få mycket behövs fukt lättnad.

Instruktioner

•Använd en luftfuktare med en högeffektiv partiklar (HEPA) filter. Välja den bästa luftfuktare baserat på frågor om täckning och portabilitet. Console luftfuktare är en del av ett skåp och är avsedda att användas i ett rum, medan bärbara luftfuktare är mindre och har hjul inbyggd i botten för att lätt flytta från rum till rum. Central luftfuktare är dyrare, och byggs in i värme- och luftkonditioneringssystem som de kan fukta rummen i ett hem samtidigt.

•Använd en rum spridare i torraste rummet i ditt hem som behövs. Placera din spridare nära dig när du använder, eftersom de är mindre kraftfull än en luftfuktare, och gör bäst när befuktning av ett litet område.

•Bathe och dusch med din badrumsdörren öppen för att låta ånga fly och arbeta sig igenom ditt hem. Hänga blöta handdukar-- och andra våt tvätt, samt--i andra rum där fukten avdunstar i luften. Låt använda badvattnet sitta och svalka i badkaret innan tömning för att tillåta mer avdunstning förekomma.

•Förvara och underhålla flera krukväxter, och vatten och dimma dem regelbundet. Vatten upptagningsområde fat placeras under plantorna kommer att förhindra överflödigt vatten rinner och kommer att skapa en möjlighet för överflödigt vatten att avdunsta till luften och öka luftfuktigheten.

•Reroute din torktumlare luftning systemet så att det släpper den fuktiga luften tillbaka in i ditt hem snarare än avluftning det utomhus. Använd den här metoden bara om luften i ditt hem är konsekvent och mycket torr, så inomhus torktumlare ventilation kan över fukta luften och orsaka allvarliga och mögel problem.